Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ στο ελληνικό ζήτημα με προτροπή του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, σε Αθήνα και δανειστές ώστε να προχωρήσουν σε μια συμφωνία.

«Η ελληνική κυβέρνηση και οι διεθνείς εταίροι της πρέπει να δουλέψουν γρήγορα και αποτελεσματικά ώστε να καταλήξουν σε ένα αξιόπιστο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει τις βάσεις για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου .

«Οι Έλληνες πολίτες έχουν υποστεί παρατεταμένη δυσχέρεια και έχουν κάνει δύσκολα άλλα απαραίτητα βήματα για να δημιουργήσουν τις βάσεις για βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, «εξακολουθούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι όλες οι πλευρές θα μπορέσουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία χωρίς να δημιουργηθεί περιττή αστάθεια στις χρηματαγορές». Ο ίδιος πάντως παραδέχθηκε ότι χθες υπήρξε «κάποια αστάθεια», την οποία χαρακτήρισε ως αντίδραση και απέδωσε στην προσπάθεια πρόβλεψης του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων.

Όπως είπε, ο Λευκός Οίκος συνεχίζει να αισιοδοξεί «για ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα» που δεν θα προκαλέσει αστάθεια στις αγορές, καθώς «όλες οι πλευρές που κάθονται γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναγνωρίζουν το διακύβευμα του να υπάρξει ικανοποιητική επίλυση. Μπορεί λοιπόν να είναι δύσκολο να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά είναι καθαρά προς το συμφέρον όλων… να φτάσουν στο ίδιο αποτέλεσμα».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο πρόεδρος Ομπάμα έδωσε έμφαση στην Σύνοδο του G7 το τι πρέπει να κάνει η ελληνική πλευρά από εδώ και πέρα, και όχι στις δυσκολίες του ελληνικού λαού, ο κ. Έρνεστ διευκρίνισε πως «η θέση μας είναι ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να προσέλθουν στον διάλογο με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία. Έχουμε πει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις και να τηρήσει τις δεσμεύσεις τις και μια τελική συμφωνία δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει και αυτές τις δεσμεύσεις».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών ,Τζακ Λιου, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους αλλά και με διεθνείς οργανισμούς και ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις «ώστε να προσπαθήσει να ενθαρρύνει μία λύση». 

Facebook Comments