«Η εικόνα της Ελλάδας είναι καλύτερη και στο κομμάτι των επενδύσεων» τόνισαν σήμερα οι εκπρόσωποι της τρόικας μετά την συνάντηση τους με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και στελέχη του κόμματος.

Επισήμαναν ότι χρειάζεται να κινηθούν και οι ελληνικές επιχειρήσεις σε ότι αφορά τις επενδύσεις προσθέτοντας ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται και η απαραίτητη ρευστότητα.

Για τις απολύσεις στο Δημόσιο στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτίμησαν ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας αναμένουν περισσότερες πληροφορίες από τον αρμόδιο υπουργό Αντώνη Μανιτάκη και πως έχουν ζητήσει οργανογράμματα και στο στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Παράλληλα ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας με μεταφορά 1ενος δισ. από τα διαρθρωτικά ταμεία.

Ζήτησε ακόμη να μην ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα καθώς -όπως είπε – δεν αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε το πολιτικό σύστημα. Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε εάν υπάρχουν αποκλίσεις από τους στόχους του προγράμματος, να καλυφθούν με αναπτυξιακά μέτρα.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε και για τις αποφάσεις του συνεδρίου λέγοντας ότι τι κόμμα του στηρίζει την κυβέρνηση και είναι παράγοντας σταθερότητας.

Ζήτησε ακόμη πιο ενεργή συμμετοχή της τροικας ώστε να παρακαμφθεί η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία καθώς πολλά προγράμματα μπλοκάρουν για νομικούς λόγους στις Βρυξέλλες καθώς επίσης και τον σχεδιασμό νέας μελέτης για να αρχίσει εκ νέου να κινείται η αγορά των ακινήτων.

Facebook Comments