«Μεγαλύτερη ζημία από ένα Grexit θα πάθουν οι δανειστές απ’ ό,τι η Ελλάδα» επέμεινε την Πέμπτη στο Mega ο Δημήτρης Στρατούλης. «Μην ανησυχεί ο κόσμος, θα δυσκολευτούμε για μερικούς μήνες αλλά όλα θα πανε καλά» διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Αν δεν πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ τέλη του μηνός οι ίδιοι οι δανειστές, θα έρθουν να πουν ότι δεν είναι πιστωτικό γεγονός» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Στρατούλης επέμεινε πως «εδώ που φτάσαμε το θέμα θα λυθεί πολιτικά σε Σύνοδο Κορυφής». «Το ζήτημα πλέον είναι ιδεολογικοπολιτικό» παρατήρησε.

Για το θέμα που ανέκυψε με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα δήλωσε ότι «καλά έκανε η πρόεδρος της Βουλής (που επέστρεψε την έκθεση) γιατί κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα». Αρνήθηκε όμως να σχολιάσει την μήνυση που προτίθεται να υποβάλει η Ραχήλ Μακρη κατά του κύριου Στουρνάρα.

«Απόλυτη καταστροφή για τη Ελλάδα» χαρακτήρισε πάντως την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

«Η κυβέρνηση δεν έχει εκδηλώσει διάθεση για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής» τόνισε πάντως στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

«Εμείς έχουμε καταθέσει προτάσεις μας και έχουμε κάνει συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, αυτό είναι το βασικό πλαίσιο εκτός λεπτομερειών» διεμήνυσε. 

Facebook Comments