Επιμένει η Πρόεδρος της Βουλής, εν μέσω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων της χώρας, να καλεί «διπλά» το διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρα σε επιτροπές της Βουλής μετά και την μη προσέλευσή του σήμερα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της Siemens, επικαλούμενος τις υποχρεώσεις που απορρέουν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της χώρας. Αποστάσεις από τη στάση της κ. Κωνσταντοπούλου πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Ο διοικητής της ΤτΕ στην επιστολή που απέστειλε προς την Πρόεδρο της Βουλής εξηγεί τους λόγους (κρίσιμες διαπραγματεύσεις) για τους οποίους δεν μπόρεσε να προσέλθει ενώπιον της επιτροπής και δηλώνει πρόθυμος να ενημερώσει τους βουλευτές το χρονικό διάστημα από τις 6 Ιουλίου έως τις 23 του ίδιου μήνα. Ημερομηνίες που δεν δέχτηκε η κ. Κωνσταντοπούλου και εν είδει τελεσιγράφου πρότεινε και έγινε δεκτή η πρόταση από την πλειοψηφία να παρουσιαστεί ο κ. Στουρνάρας την επόμενη εβδομάδα στην επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας υπονοώντας μάλιστα κατά την ανάγνωση των διαδικαστικών και τη δυνατότητα της επιτροπής για βίαιη προσαγωγή του.

Παράλληλα έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία και η πρόταση της Προέδρου της Βουλής να κληθεί ο κ. Στουρνάρας την ερχόμενη Παρασκευή 25 Ιουνίου στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την «παρέμβαση του» – όπως τη χαρακτήρισε- κατά την ανακοίνωση της Έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής.

Την ίδια στιγμή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης πήρε εκ νέου αποστάσεις από την στάση της Προέδρου και αφού επικαλέστηκε την κρισιμότητα των στιγμών, τόνιζε ότι «δεν νομίζει ότι είναι θέμα τριών ή τεσσάρων ημερών για να στήσουμε καβγά».

Μάλιστα, αποδοκίμασε εμμέσως και την αποστροφή της Ραχήλ Μακρή η οποία είχε ταχθεί υπέρ της άμεσης κλήσης του κ. Στουρνάρα, υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν είχαν διαφύγει στο εξωτερικό υπόδικοι που σχετίζονταν με το σκάνδαλό της SIEMENS.

«Δεν κατάλαβα αυτό που είπε η κυρία Μακρή» δήλωσε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε ότι από ότι αντιλαμβάνεται δεν υπάρχει κάτι καινούργιο και επικίνδυνο ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες κλήτευσης του κ. Στουρνάρα.

Ο ίδιος κράτησε μια μεσοβέζικη στάση σε σχέση με την ψηφοφορία. Συντάχθηκε με την εισήγηση των Άδωνι Γεωργιάδη (ΝΔ), Σπύρου Λυκούδη (Ποτάμι) και Γιάννη Κουτσούκου (ΠΑΣΟΚ) οι οποίοι πρότειναν να προηγηθεί συνεννόηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για το πότε θα προσέλθει στη Βουλή. Υπερψήφισε όμως και την πρόταση της Ζωής Κωνστανοπούλου που στήριξε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή να κληθεί ο κ. Στουρνάρας στην επιτροπή ΔΕΚΟ την ερχόμενη Παρασκευή και την ερχόμενη εβδομάδα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
 

Facebook Comments