«Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των Ευρωπαϊκής ηγεσίας» υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός μετά την κατάθεση των ελληνικών προτάσεων στο Eurogroup και την ολοκλήρωση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

«Η πρότασή μας έχει γίνει δεκτή ως βάση συζήτησης από τους θεσμούς. Δεν επιθυμούμε αποσπασματική συμφωνία, θέλουμε συνολική βιώσιμη λύση με ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο που θα καθιστά βιώσιμη ελληνική οικονομία και θα τής δίνει τη δυνατότητα να ξανασταθεί στα ποδιά της» επισήμανε.

Σήμερα καταθέσαμε την πρότασή μας στους θεσμούς, με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη με ισοδύναμα μέτρα σημείωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προστατεύονται η συνταξιούχοι και οι μισθωτοί, προστατεύεται η μέση λαϊκή οικογένεια, και για πρώτη φορά καλούνται να επωμιστούν βάρη οι έχοντες για την οριστική έξοδο της χώρας από αυτή την κρίση που τη μαστίζει εδώ και πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό οι βασικοί άξονες της ελληνικής πρότασης είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η εξασφάλιση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, η οικονομική βιωσιμότητα, ένα βιώσιμο χρέος και ένα εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πακέτο.

Facebook Comments