Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκθειάζοντας το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή, το οποίο μέσω του άρθρου 8 επιτρέπει την υιοθεσία και στα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, επεσήμανε ότι δε χωρόυν μικροπολιτικές. Ευθεία επίθεση εξαπόλυσε ο πρωθυπουργός στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά στον προεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Αλέξης Τσίπρας: Η Νέα Δημοκρατία του κ.Μητσοτάκη μπορεί αν θέλει να μας παραδώσει ένα ακόμα μάθημα για το ποιος είναι πραγματικά λαϊκιστής και ποιος είναι αληθινά φιλεύθερος όχι από την οικονομική αλλά από την κοινωνική διάσταση. Ευχαριστούμε τον κ.Μητσοτάκη για τη στάση του γιατί με τη στάση του δείχνει πως είναι βαθιά συντηρητικός και με αναχρονιστικές απόψεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε σφοδρή κριτική σε όσους τάσσονται κατά του άρθρου 8 χωρίς, ωστόσο, να κάνει την οποιαδήποτε μνεία στους κυβερνητικούς του εταίρους, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι θα καταψηφίσουν ως προς την πλειοψηφία τους ενώ βουλευτής τους (σσ. Κατσίκης) παραλλήλισε την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία. 

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του:

“Το νομοσχέδιο έρχεται να βάλει τέλος σε μια τεράστια γραφειοκρατία.
Γιατί η γραφειοκρατία και τα θεσμικά κενά να γίνονται εμπόδιο απροσπέλαστο; (…) Θεσμική τομή το νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία παιδιών(…) Να μην το αντιμετωπίσουμε με μικροπολιτική σκοπιμότητα.
Το νομοσχέδιο επιλύει το ότι τα παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα παύουν να είναι αόρατα από την Πολιτεία.
Είναι θλιβερό ότι αδυνατούμε ως Πολιτεία να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται στα Ιδρύματα – Δημιουργούμε έναν ηλεκτρονικό φάκελο για το κάθε παιδί ξεχωριστά.
Ο ηλεκτρονικός φάκελος διασφαλίζει επίσης ότι όταν το παιδί ενηλικιωθεί, να ανατρέξει σε αυτά τα στοιχεία και να αναζητήσει τις ρίζες του.
Το δεύτερο ζήτημα που επιλύει ο νόμος σχετίζεται με τους υποψήφιους γονείς (…) Σήμερα η αναμονή είναι ακόμα και 6 χρόνια (…) Προχωράμε σε ρυθμίσεις ώστε αυτή η επίπονη και ψυχοφθόρα διαδικασία να επισπευστεί
Μετατρέπουμε μια υπόθεση που σήμερα είναι φθορά ψυχής για εκατοντάδες ζευγάρια σε μια διαδικασία που θα ολοκληρώνεται μέσα σε ένα έτος (…) Νομίζω ότι αυτό είναι μια σημαντική συνεισφορά, είναι ανθρώπινο χρέος από την Πολιτεία
Κάποιοι λανθασμένα ταυτίζουν την υιοθεσία με την αναδοχή. Η αναδοχή προβλέπει ότι το παιδί μπορεί να επιστρέψει στους φυσικούς του γονείς, με τους οποίους θα έχει επαφή
Γιατί όλες αυτές τις ημέρες δεν συζητάμε δημόσια για την ουσία του ζητήματος είναι ένα ερώτημα
Μια μερίδα των αντιδράσεων προέρχεται από αυτούς που το μίσος τους τρέφει και τρέφεται από αυτό (…) Υπάρχει και μια μερίδα που από υποκρισία αναπαράγει φοβικά σύνδρομα.
Η Πολιτεία μας είναι υποχρεωμένη εκ του Συντάγματος να αντιμετωπίζουμε τους συνανθρώπους μας ισότιμα
Η Νέα Δημοκρατία του κ.Μητσοτάκη μπορεί αν θέλει να μας παραδώσει ένα ακόμα μάθημα για το ποιος είναι πραγματικά λαϊκιστής και ποιος είναι αληθινά φιλεύθερος όχι από την οικονομική αλλά από την κοινωνική διάσταση.
Ευχαριστούμε τον κ.Μητσοτάκη για τη στάση του γιατί με τη στάση του δείχνει πως είναι βαθιά συντηρητικός και με αναχρονιστικές απόψεις.
Θα συνεχίσουμε να πορευόματε με βάση τις αρχές μας αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος . Όπως κάναμε άλλωστε σε μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες.”

Facebook Comments