Η αγορά εκφράζει την βεβαιότητά της για τις επιτυχημένες αυξήσεις κεφαλαίου σε Alpha και Πειραιώς, ενώ δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και στην ΕΤΕ, η διοίκηση της οποίας έχει πλησιάσει επιφανείς επιχειρηματικούς παράγοντες στην Ελλάδα. Η αντίδραση κατά 6,63% στην Eurobank, είναι μάλλον αντανακλαστική υποστηρίζουν οι χρηματιστές, δεδομένου του μικρού αριθμού ελεύθερων μετοχών που κυκλοφορούν, αφού η ΕΤΕ κατέχει το 85% της τράπεζας.

Κλείσιμο στα επίπεδα των 950 μονάδων για τον γενικό δείκτη του Χ.Α., σε μία συνεδρίαση που κατά το μεγαλύτερο μέρος της ήταν άχρωμη και άοσμη, χωρίς κανένα ενδιαφέρον και με κινήσεις σε επιλεγμένα χαρτιά. Προς το πέρας των συναλλαγών το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε, αν και οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 50 εκατ. ευρώ. Ήταν όμως αρκετές για να κλείσει με κέρδη κοντά στη μία ποσοστιαία μονάδα ο γενικός δείκτης. Η αγορά ανέκαμψε παίζοντας το αισιόδοξο σενάριο για τις τράπεζες, αλλά και την πεποίθηση της κυβέρνησης ότι κάτι δείχνει να αλλάζει στην ελληνική οικονομία. Ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν πληροφορίες, εξέφρασε την ικανοποίησή του στην σύσκεψη που είχε με τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, ότι οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, έχουν περιοριστεί ως ένα βαθμό, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησαν δειλά – δειλά και οι προσλήψεις σε κάποιους κλάδους της οικονομίας, κι αυτά πριν ακόμα ξεκινήσει η τουριστική σεζόν.

Κέρδη 5,10% για την Alpha και κλείσιμο πάνω από το 1,03 ευρώ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα υπερκαλυφθεί ο στόχος του 10%, αγγίζοντας και το 12%. Κέρδη 4,42% για την Εθνική, στα 0,6140 ευρώ και 2,215 ενισχύθηκε η Πειραιώς, στα 0,2310 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, η αγορά έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε μετοχές όπως τα Folli Follie, η ΔΕΗ, η ΕΧΑΕ, ο Ελλάκτωρ, η Frigoglass, η ΜΕΤΚΑ και ο Μυτιληναίος. Κλείσιμο στα 15,80 ευρώ για τα Folli Follie, επίπεδα που αποτελούν νέα υψηλά για φέτος, με την εισηγμένη να ενισχύει το ταμείο της από την μεταβίβαση των ΚΑΕ στην Dufry, η ΔΕΗ προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών ενόψει ιδιωτικοποίησης, κλείνοντας στα 7,15 ευρώ, η ΕΧΑΕ έκλεισε με κέρδη 3,90%, στα 5,06 ευρώ, λόγω των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών, η Ελλάκτωρ έκλεισε στα 2,20 ευρώ με υψηλά έτους στα 2,39 ευρώ, λόγω της επανεκκίνησης των μεγάλων έργων, η Frigoglass ευνοείται από την ανανέωση της σύμβασης με την Coca Cola και η ΜΕΤΚΑ από τις νέες δουλειές που ανέλαβε στο Ιράκ. 

Facebook Comments