Ανοδικά ξεκίνησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη χθεσινή «ανάπαυλα» του -0,85%, βάζοντας πλώρη να ανατρέψει το αρνητικό πρόσημο του Αυγούστου. 

O Γενικός Δείκτης κινείται με κέρδη 1,14% στις 1.180,77 μονάδες και ο τζίρος βρίσκεται στα 15,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 1,12% στις 382,97 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κινείται με κέρδη 1,91% στις 163,06 μονάδες.

Ο Αύγουστος, αν και παραδοσιακά μήνας που δεν ενδείκνυται για συμπεράσματα, είχε δύο πρόσωπα. Το πρώτο δεκαήμερο υπήρξε συνέχεια ενός πτωτικού σερί που ξεκίνησε από τον Ιούλιο, ενώ από τις 8 Αυγούστου και έπειτα υπήρξαν μόνο δύο πτωτικές συνεδριάσεις, αυτή της 18ης και αυτή της 28ης. Μέχρι σήμερα, η μηνιαία μεταβολή είναι αρνητική κατά μόλις 0,13%, με την αγορά να κινείται μέχρι τώρα για την ανατροπή της.

Παράλληλα, τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται έχουν βοηθήσει σε αυτήν την κίνηση, αν και δεν ήταν, σε αρκετές περιπτώσεις, σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς. Μέσα στις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, θα κριθούν πολλά στο χρηματιστηριακό ταμπλό, καθώς θα υπάρξουν εξελίξεις τόσο στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα όσο και με τις προοπτικές του τραπεζικού κλάδου.

Στο ταμπλό, η MIG ξεχωρίζει με κέρδη +3,27% και στα 0,41 ευρώ, ενώ ακολουθεί η Jumbo στο +1,98%, η Βιοχάλκο είναι στο +1,77%, η Μυτιληναίος  στο +1,92%, η ΕΧΑΕ στο +1,69% και τα Ελληνικά Πετρέλαια στο +1,43%.

Χτες, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το β 3μηνο του έτους από την Εθνική και την Alpha Bank.  Η Εθνική κερδίζει 1,89% και η Alpha Bank ενισχύεται κατά 1,22%, καθώς η αγορά δείχνει να ικανοποιείται από την επίδραση που είχε στα αποτελέσματα η αναβαλλόμενη φορολογία. Άλλωστε, δρομολογείται μια συνολική λύση, που όπως όλα δείχνουν θα βοηθήσει σημαντικά το κλάδο να ξεπεράσουν τις κεφαλαιακές προκλήσεις που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν στο μέλλον. Θετικά κινείται και η Πειραιώς στο +1,97% και με κέρδη 1,83% διαπραγματεύεται η Eurobank.

Facebook Comments