Με κεντρικό σύνθημα “Shaping the Future. Together” πραγματοποιήθηκε το Shell Technology Conference 2018 την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Φάρος), από τη Shell και την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, επίσημο διανομέα της Shell Lubricants για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στόχος του ξεχωριστού αυτού exclusive event ήταν η ενημέρωση από τους επιλεγμένους ομιλητές και η συζήτηση με το κοινό σχετικά με τις τεχνολογικές τάσεις που θα διαμορφώσουν τη βιομηχανία του αύριο. Tο εν λόγω εγχείρημα κρίνεται άκρως επιτυχημένο, αν λάβουμε υπόψη το δυναμικό «παρών» που έδωσαν 150+ Στελέχη Συντήρησης (Maintenance Managers & Engineers), Διευθυντές και Προϊστάμενοι Προμηθειών, Τεχνικοί Διευθυντές, Διευθυντές Μηχανολογικού Εξοπλισμού και Ιδιοκτήτες απ’ όλο το φάσμα της βιομηχανίας, της ενέργειας, των κατασκευαστικών εταιρειών, της επιβατηγού ναυτιλίας και των αεροπορικών εταιρειών. 

Αυτή η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνεδριακή μέρα ξεκίνησε με τον Βασίλη Πίππο, Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing του τομέα λιπαντικών της Πέτρος Πετρόπουλος, να καλωσορίζει τους παρευρισκομένους, κάνοντας -παράλληλα- μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία των δύο εταιρειών (Shell και Πέτρος Πετρόπουλος) και φυσικά να δίνει τον «τόνο» για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει στις τέσσερις επόμενες θεματικές ενότητες του συνεδρίου. Κάπως έτσι, εξειδικευμένα στελέχη της διεθνούς και εγχώριας αγοράς, καθώς και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί «ανέβηκαν» στο εντυπωσιακό stage του Shell Technology Conference 2018.

Στην πρώτη θεματική ενότητα, ο Robert Mainwaring, Technology Manager for Innovation της Shell Lubricants, έκανε μια εισαγωγή στις τάσεις και τις τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής (mega-trends). Ύστερα, ακολούθησε η «πλοήγηση» στο Industry 4.0 και πληροφόρηση για τη μετάβαση σε νέα business models από τον Δρ. Κωνσταντίνο Γεωργούλια, Eρευνητή του Εργαστηρίου Μηχανουργικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Στη δεύτερη ενότητα, δύο κορυφαίοι ομιλητές από τον κλάδο λιπαντικών της Shell, ο Roberto Paganuzzi – Technical Manager Europe και ο Tom Remans – Principal Process Engineer GTL, παρουσίασαν τα projects και την έρευνα που διεξάγει η Shell στον τομέα της, απαντώντας στις προκλήσεις του αύριο.

Η τρίτη θεματική ενότητα αφορούσε την επένδυση στην τεχνολογία και τη σύνδεσή της με την ανταγωνιστικότητα και τη μείωση του λειτουργικού κόστους. Εκεί, τη σκυτάλη της συζήτησης «πήραν» οι  Κώστας Καραμάνης – Σύμβουλος του Δικτύου ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ και Νίκος Νικολάου – Business Developent Manager του τομέα λιπαντικών της Πέτρος Πετρόπουλος. Η ενότητα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση ενός σημαντικού case study σχετικά με τη μείωση κόστους στη βιομηχανία από τον Άγγελο Μανάρα, Tεχνικό Διευθυντή της Tupperware Hellas.

Στην τελευταία θεματική ενότητα, παρατέθηκαν παραδείγματα βασικών πεδίων εξέλιξης στη βιομηχανία του μέλλοντος από τους Δημήτρη Χριστόπουλο, Μηχανικό Πληροφορικής στο Τμήμα Εικονικής Πραγματικότητας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Δρ. Ιωάννη Ζυγανιτίδη, Ιδιοκτήτη της BLAU EI – Τεχνικό/Επιστημονικό Σύμβουλο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Κώστα Βασιλειάδη, Senior Manager Supply Chain and Operations, Industrial Products της PwC.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στον συνεδριακό χώρο λειτουργούσαν πέντε περίπτερα, τα οποία παρείχαν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες της Shell γύρω από τις σύγχρονες τεχνολογίες λίπανσης. Το event ολοκληρώθηκε με πλούσια συζήτηση, δυναμικό networking και -φυσικά- δροσιστικά cocktails.

Facebook Comments