Τέσσερις ακόμα μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι, προσχώρησαν σήμερα στην ομάδα όλων αυτών που περιμένουν μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ, στη συνεδρίαση της 2ας Μαΐου. Commerzbank, Deutsche Bank, Nomura και Barclays, ήταν οι τέσσερις από τους «μεγάλους» οι οποίοι πιστεύουν ότι έχει έρθει το πλήρωμα το χρόνου για την ΕΚΤ, προκειμένου να μειώσει τα επιτόκια στο 0,50% που θα είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από την ύπαρξη του ευρώ.

Φυσικά, μαζί με αυτές τις τέσσερις τράπεζες, υπήρξαν και αρκετές άλλες οι οποίες με «σημειώματα» προς τους πελάτες τους επιχειρούν να σκιαγραφήσουν την πορεία του ευρώ αν η ΕΚΤ επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις για μείωση επιτοκίων.

Παρόλα αυτά, αντί να έχουμε κάποια κίνηση προεξόφλησης βλέπουμε μια ανθεκτικότητα όχι μόνο στο ευρώ αλλά και στο γερμανικό δείκτη DAX. Είναι προφανές ότι υπάρχει μια προσπάθεια χειραγώγησης με στόχο να μην πληγεί η Γερμανία σε μια πιθανή μείωση επιτοκίων.

Ανοδικά κινείται και το πετρέλαιο, αλλά σε γενικές γραμμές θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ήδη πολλές από τις αγορές οι οποίες κινήθηκαν ανοδικά, έχουν προσεγγίσει κρίσιμα επίπεδα αντιστάσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χρήστος Αλωνιστιώτης, DailyFX Market Analyst

Facebook Comments