Δύο ελαφρά τραυματίες αστυνομικοί είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, λίγες μόνο ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ποδοσφαίρου στο ΟΑΚΑ μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για συλλήψεις ή προσαγωγές.

inner

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, στην πλατεία Κάνιγγος αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, ομάδες ατόμων, πιθανότατα οπαδών, άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ οι οποίοι προέβησαν σε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Στην ευρύτερη περιοχή έπεσαν τουλάχιστον 100 βόμβες μολότοφ, δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Πηγή: Twitter

Τα επεισόδια ωστόσο είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, περίπου στις 9.50 το βράδυ, μεταξύ οπαδών στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οπαδοί αντίπαλης ομάδας, επιτέθηκαν στο κτίριο που στεγάζεται ο σύνδεσμος του ΠΑΟΚ, προκαλώντας επεισόδιο μεταξύ των δύο πλευρών. Οι οπαδοί συνεπλάκησαν μεταξύ τους στην πλατεία Καραϊσκάκη και κυρίως επί της οδού Καρόλου. Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά την επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ οι οποίες προέβησαν σε χρήση χημικών.

inner

Σημειώνεται ότι το σχέδιο της ΕΛΑΣ προβλέπει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει του τελικού Κυπέλλου. Συνολικά, περίπου 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ τα μέτρα θα είναι αντίστοιχης κλίμακας με εκείνα που λαμβάνονται κάθε χρόνο στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 

 

Facebook Comments