Στους 41 ανήλθε ο αριθμός των Παλαιστινίων διαδηλωτών που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις νωρίτερα κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά μήκος των συνόρων με τη Γάζα, έγινε γνωστό από αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 900 Παλαιστίνοι έχουν τραυματιστεί, οι 450 εκ των οποίων από αληθινές σφαίρες.

Τα στοιχεία ανήκουν στο υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής Λωρίδας της Γάζας, το οποίο ελέγχεται από την ισλαμιστική Χαμάς.

Νωρίτερα:

Δύο νεκροί και τουλάχιστον 28 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει στη λωρίδα της Γάζας, ενώ διαδηλωτές κατευθύνονται προς τα σύνορα κατά την κορύφωση έξι εβδομάδων διαδηλώσεων, την ώρα που οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ανοίξουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ.

Νωρίτερα:

Ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν Παλαιστίνιο, στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά μήκος των συνόρων της Γάζας με το Ισραήλ, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας.

Ο θάνατος του 21χρονου ανεβάζει σε 46 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά αφότου άρχισαν οι διαδηλώσεις της «Μεγάλης Πορείας για την Επιστροφή» στις 30 Μαρτίου.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι οι στρατιώτες χρησιμοποιούν αληθινά πυρά προκειμένου να αποτρέψουν ζημιές ή παραβίαση του συνοριακού φράκτη.

Η «Μεγάλη Πορεία», στην οποία έχει καλέσει η ισλαμιστική Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις, κοσμικές και ισλαμιστικές, αφορά την «επιστροφή» των Παλαιστινίων Αράβων προσφύγων που εγκατέλειψαν τις οικίες τους σε εδάφη που σήμερα ελέγχονται από το Ισραήλ στους πολέμους του 1948 και του 1967.

Εντός της ημέρας οριστικοποιείται η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, την οποία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε, πρώτος σε ολόκληρη τον πλανήτη, ως πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους τον Δεκέμβριο του 2017.

Facebook Comments