Κρίσιμες διαβουλεύσεις με την τριμερή προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει τις δυο πλευρές και να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση θα έχει σημερα και αύριο στο Παρίσι η ελληνική αντιπροσωπεία.

Μετά τη συνάντηση της Δευτέρας μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου κυβερνητικές πηγές επέμεναν σύμφωνα με πληροφορίες πως είναι ρεαλιστικός ο στόχος η αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Πρόσθεταν πως έως το τέλος του έτους ή τις αρχές Ιανουαρίου μπορεί να έχει επέλθει και η συμφωνία για την «επόμενη ημέρα», αφού στο τραπέζι βρίσκεται πλέον και η πιο ενεργή εμπλοκή του ΔΝΤ χωρίς να υπάρξει παράταση του υφιστάμενου προγράμματος μέσω ψήφισης από τα εμπλεκόμενα Κοινοβούλια.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως επί του παρόντος δεν καταγράφεται ενιαία γραμμή στην διαπραγμάτευση από τους ξένους παράγοντες που εμπλέκονται σε αυτήν ενώ κρίσιμος θεωρείται ο παρασκηνιακός ρόλους του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ένα βήμα πιο κοντά προς το τέλος της διαπραγμάτευσης», χαρακτήρισε την συνάντηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

Όπως είπε δεν πρόκειται για μια απλή διαπραγμάτευση για την καταβολή της τελευταίας δόσης του προγράμματος και του δανείου, είναι η ολική διαπραγμάτευση για το τέλος του προγράμματος και «το άνοιγμα της νέας σελίδας». Στόχος, πρόσθεσε, παραμένει το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Facebook Comments