Κοντά σε ιστορική αυτοδυναμία φαίνεται να βρίσκεται η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ όσο προχωρά η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών.

Με την ενσωμάτωση να προσεγγίζει το 60% των φοιτητικών συλλόγων, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ βρίσκεται πάνω από το 49% στις κάλπες των ΑΕΙ, διεκδικώντας με σοβαρές πιθανότητες την ιστορική αυτοδυναμία. Τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν άνοδο της ΠΚΣ (Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας – ΚΚΕ), η οποία κυμαίνεται περίπου στο 20%, καταλαμβάνοντας ξεκάθαρα τη δεύτερη θέση, ελαφρώς ανοδική πορεία της ΕΑΑΚ (Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση – πρόσκειται στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ), σημαντική πτώση της ΠΑΣΠ, ενώ όσο προχωρά η ώρα το BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ πέφτει κάτω από το 1%.

Με αντίστοιχο ποσοστό ενσωμάτωσης στα ΤΕΙ, η ΔΑΠ βελτιώνει την αρχική της εικόνα ξεπερνώντας το 62%, η ΠΣΚ καταλαμβάνει πάλι τη δεύτερη θέση με ποσοστό της τάξης του 16%, η ΠΑΣΠ καταγράφει καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με τα Πανεπιστήμια καταγράφοντας 11%, ενώ το BLOCO αδυνατεί να περάσει έστω το 0,5% στα ΤΕΙ.

Σημειώνεται ότι εκκρεμούν ακόμη πολυπληθείς φοιτητικοί σύλλογοι, των οποίων η καταμέτρηση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Δήλωση Αυγενάκη

Με αφορμή την ανάδειξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι η παράταξη «διεκδίκησε για 32η χρονιά και κέρδισε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των φοιτητών της χώρας».

«Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει απόλυτα: Η νέα γενιά πιστεύει στις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της προόδου και της Αριστείας, όλα όσα συνθέτουν δηλαδή το αξιακό οικοσύστημα της παράταξής μας και της ιστορικής μας νεολαίας» σημείωσε ο κ. Αυγενάκης. Πρόσθεσε όμως ότι «δυστυχώς, τις φοιτητικές εκλογές σκίασαν περιστατικά βίας».

«Η αδιαφορία και η ανικανότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν κατάφερε για μια ακόμη χρονιά να διασφαλίσει τα αυτονόητα, είναι πρωτοφανείς! Σύντομα η χώρα θα αποκτήσει μια κυβέρνηση που θα σέβεται και θα εφαρμόζει το Νόμο!» επισήμανε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

«Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ και ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για τη συμμετοχή τους!» κατέληξε.

 

Facebook Comments