Ελληνικής καταγωγής είναι σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές και όπως μεταδίδει το Associated Press ο 17χρονος δράστης της επίθεσης σε σχολείο της πόλης Σάντα Φε του Τέξας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 12 άτομα.

Στην πλειονότητά τους τα θύματα είναι μαθητές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, ο δράστης ήταν οπλισμένος με τουφέκι AR-15, ένα πιστόλι, μια κοντόκανη καραμπίνα και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Νωρίτερα:

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έπεσαν νεκροί από πυρά ενόπλου μέσα σε λύκειο στο Σάντα Φε του Τέξας, στις ΗΠΑ. Το σχολείο παραμένει αποκλεισμένο από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ένα άτομο βρίσκεται στα χέρια των αρχών ως βασικός ύποπτος για την ένοπλη επίθεση. Οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει εάν πρόκειται για μαθητή ή για κάποιον εξωσχολικό.

Οι πυροβολισμοί άρχισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν άρχισε να χτυπά ο συναγερμός για πυρκαγιά.

Νωρίτερα:

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Αρχές στην πόλη Σαντα Φε του Τέξας, καθώς ένοπλος εισέβαλε σε σχολείο και άρχισε να πυροβολεί. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ελικόπτερα.

Όπως μεταδίδουν ξένα δίκτυα έχουν αναφερθεί αρκετοί νεκροί.

Πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί όμως η κατάσταση βρίσκεται «υπό έλεγχο», επισήμανε η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Σάντα Φε στο λογαριασμό της στο Facebook.

Facebook Comments