Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι εξέφρασε σήμερα τον φόβο ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να μετατραπεί στον αδύναμο κρίκο της παγκοσμιοποίησης, μιλώντας σε μια εκδήλωση στη Ρώμη για την προεδρία της Ιταλίας στην ΕΕ το τρέχον εξάμηνο.

«Ο υπόλοιπος κόσμος συνεχίζει να τρέχει , έστω με κάπως μειωμένη ταχύτητα, αλλά η Ευρώπη, στο μεταξύ, βρίσκεται σε φάση οικονομικής αποτελμάτωσης, η ανάπτυξη της είναι σχεδόν μηδενική», υπογράμμισε ο Ρέντσι.

Σύμφωνα με τον Ιταλό κεντροαριστερό πρωθυπουργό «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να γίνει μόνον ένα πεδίο σύγκρουσης ανάμεσα σε λογιστές που ασχολούνται με το “μηδέν κόμμα κάτι”, πρέπει να μετατραπεί στον κοινό οίκο της πολιτικής. Διαφορετικά, δεν πρόκειται να έχει μέλλον».

Ο Ρέντσι σημείωσε ότι το πακέτο επενδύσεων που εξήγγειλε ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ «είναι μια κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση», έστω και αν «υπάρχει ακόμη κάποια διστακτικότητα στην αντιμετώπιση του θέματος των επενδύσεων».

«Η Ευρώπη πρέπει να τρέξει, να αλλάξει ταχύτητα, διότι αν εμείς μείνουμε ακίνητοι, οι υπόλοιποι δεν πρόκειται να μας περιμένουν», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

«Χωρίς ευελιξία δεν νοείται η ίδια η ύπαρξη της πολιτικής. Χωρίς ευελιξία δεν θα είχε καταστεί δυνατή ούτε καν η επανένωση της Γερμανίας», κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Facebook Comments