Το διακύβευμα για τη χώρα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών επιχείρησε να αναδείξει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, επισημαίνοντας πάντως ότι «η παρούσα Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα βάλει τέλος στα σενάρια πολιτικής ανωμαλίας».

«Η Ελλάδα το 2015 θα επιτύχει δημοσιονομική ισορροπία, θα έχουμε μηδενίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα και η χώρα για δεύτερη χρονιά θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Όλοι μιλάνε για μεγάλες επιτυχίες της χώρας μας, αλλά και όλοι αναρωτιούνται θα συνεχίσει η Ελλάδα δρόμο σταθεροποίησης ή θα κυλήσει πίσω στα ελλείμματα… Όλοι αγωνιούν αν θα εκλέγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας… Αν τα καταφέρουμε θα συνεχιστεί η πορεία των μεταρρυθμίσεων αν δεν τα καταφέρουμε, θα αυξηθούν οι πιθανότητες εκτροχιασμού» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως είπε αυτό ανησυχεί τις αγορές, για αυτό ανέβηκαν ξανά τα σπτρεντ.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι «μόλις εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας θα βελτιωθεί. Κατηγόρησε δε το ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να μην μας δανείζουν οι αγορές για να υπάρξει κι άλλο μνημόνιο, γιατί πολιτικά δεν υπάρχει χωρίς μνημόνιο.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να τορπιλίσει μια προσπάθεια πανεθνική. Είναι πολιτικά άηθες να προσπαθεί να αποτρέψει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με καταγγελίες περί αποστασίας…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

«Δεν δέχομαι να μού λένε ότι δεν κάναμε αρκετά δεν είναι δίκαιο δεν είναι σωστό, κανείς δεν δικαιούται να απαξιώσει τις επιτυχίες μας που βασίστηκαν στο μόχθο των ελλήνων πολιτών, ούτε στο εξωτερικό ούτε στο εσωτερικό» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός. 

Facebook Comments