Περαιτέρω διευκρινίσεις για τα δημοσιονομικά και περισσότερες δεσμεύσεις ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα από την κυβέρνηση στο απαντητικό e-mail που έστειλε στην Αθήνα.

Η τρόικα εμφανίζεται επιφυλακτική στην απόδοση του πακέτου που προτείνει η Αθήνα, και συγκεκριμένα ζητάει διευκρινίσεις στα 500 εκατομμύρια ευρώ που εκτιμά ότι θα εισπράξει η κυβέρνηση από την ενίσχυση του μέτρου συλλογής των αποδείξεων και της λαχειοφόρου αγοράς.

Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες για τηλεδιάσκεψη εντός της ημέρας μεταξύ της τρόικα και της ελληνικής πλευράς, όμως, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, οι επαφές προσωρινά αναβλήθηκαν.

Πληροφορίες θέλουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να τηρεί την πιο σκληρή διαπραγματευτική στάση, έχοντας ενστάσεις για το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και το δημοσιονομικό κενό.

Ζητούν επίσης ποσοτικοποίηση των προτεινόμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα, προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς το δημοσιονομικό όφελος.

Πληροφορίες θέλουν μάλιστα να υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο επιστροφής της τρόικα στην Αθήνα το Σάββατο, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας.

Η αποστολή του e-mail από την τρόικα ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών επαφών με ευρωπαίους παράγοντες που είχαν χθες Τρίτη ο πρωθυπουργός από την Αθήνα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες, δήλωσε στο MEGA ο Χρήστος Πρωτόπαπας, που έχει εμπλοκή στη διαπραγμάτευση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ..

Σημείωσε πως το γεγονός ότι έχει σταλεί το απαντητικό e-mail είναι μια κίνηση, συνέχισε, αλλά υπάρχει ακόμη δρόμος.

Facebook Comments