Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά το αίτημα του Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια. Ο Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου διαμαρτυρόμενος γιατί δεν του επιτρέπεται να παρακολουθήσει τις σπουδές του στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στα ΤΕΙ της Αθήνας και εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος  στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Πάντως, σε επικοινωνία που είχαν χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης με τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης κ. Α. Λοβέρδο και Χ. Αθανασίου, συμφώνησαν, κατά πληροφορίες, εφόσον το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απορρίψει το αίτημα του Ν. Ρωμανού, να δοθεί λύση διά της νομοθετικής οδού.

Εν τω μεταξύ, και μέχρι να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, οι κ. Αθανασίου και Λοβέρδος προκρίνουν την παρακολούθηση μαθημάτων από τη φυλακή μέσω τηλεδιάσκεψης και τη χορήγηση αδειών μόνο στην εξεταστική περίοδο.

Εν τω μεταξύ, συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες οι γονείς των απεργών πείνας Νίκου Ρωμανού και Γιάννη Μιχαηλίδη, όπου κατήγγειλαν παραβίαση του δικαιώματος των κρατουμένων στην εκπαίδευση.

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και θα είναι οι μόνοι υπαίτιοι γι’ αυτό που θα συμβεί από εδώ και πέρα» είπε ο πατέρας του Ν. Ρωμανού.

«Δύο χρόνια πριν, ο γιος μου προσπαθούσε να με πείσει ότι κάθε μορφής εξουσία λειτουργεί τιμωρητικά σε εκείνον και τους ομοϊδεάτες του. Τότε μου φαινόταν αδιανόητο. Δυστυχώς οι εξελίξεις με διέψευσαν» είπε ο πατέρας του Μιχαηλίδη.

Facebook Comments