Λίγες ώρες πριν από την ομιλία του Mario Draghi, μερικές συγκρίσεις έχουν ενδιαφέρον

Αύριο, η ΕΚΤ θα συνεδριάσει για τελευταία φορά το 2014 και στη συνέχεια ο Mario Draghi θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο των αγορών. Οι δηλώσεις του αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι προσδοκίες για την ανακοίνωση ενός QE έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Επιπλέον, από το Μάιο και μετά, ο Mario Draghi αποτελεί το πιο σίγουρο short για την ισοτιμία καθώς κάθε συνέντευξη Τύπου «διαλύει» το ευρώ. Πριν κάνουμε μια μικρή αναδρομή στην πορεία του ευρώ, είναι χρήσιμο να επαναλάβουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία από τη Morgan Stanley και από τη Citi τα οποία έχουμε δημοσιεύσει στο Forexreport.gr, η ισοτιμία EUR/USD βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστια sell stop και sell limit γεγονός που δείχνει ότι αύριο θα έχουμε πολύ μεγάλες διακυμάνσεις.

– Το EUR/USD βρίσκεται εντός μιας μακροχρόνιας «σφήνας» και πλέον δοκιμάζει τη στήριξη του σχηματισμού αυτού.
– Κάθε φορά που η ισοτιμία συνάντησε την αντίσταση του σχηματισμού, σημείωσε πτώση για 8 μήνες.
– Από το 2010 η ισοτιμία έχει πέσει δυο φορές κάτω από τα 1,2500 και αυτό αποτέλεσε την αφορμή για σπουδαία ανοδικά ράλι.

Τα ράλι είχαν ως εξής:

Q3 2008: +22,7% με διάρκεια 13 μήνες και κορύφωση στα 1,5144.
Q3 2010: +25% με δια΄ρκεια 11 μήνες και κορύφωση στα 1,4939.
Q3 2012: +16% με διάρκεια 20 μήνες και κορύφωση στα 1,3967.

Από την τελευταία κορύφωση (το Μάιο) η ισοτιμία έχει χάσει 11,6% σε μόλις 6 μήνες. Με βάση το παρελθόν, φαίνεται ότι η ισοτιμία θα μπορούσε να χάσει ένα επιπλέον 10% γεγονός που θα την οδηγήσει στην περιοχή του 1,1300. Σύμφωνα με traders, η Morgan Stanley, η Barclays και η JP Morgan καραδοκούν σε αυτά τα επίπεδα, προκειμένου να αντιστρέψουν την τάση.

Facebook Comments