Νέα μεγάλη άνοδος στις αγορές

FXCM

Νέα μεγάλη άνοδος στις αγορές

Το πάρτι συνεχίζεται και στην έναρξη του δεύτερου τριμήνου με τις αγορές να έχουν μεν αυξημένη μεταβλητότητα αλλά να διατηρούν τα υψηλά τους επίπεδα και να στοχεύουν σε ακόμα υψηλότερα. Είναι πέρα από κάθε λογική όλο αυτό που παρατηρούμε στις αγορές το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όλα δείχνουν ότι ακόμα και στην περίπτωση που το ΑΕΠ της Αμερικής σημειώσει άνοδο χειρότερη των εκτιμήσεων, οι αγορές δεν θα μπορέσουν να κινηθούν πτωτικά. Αν μάλιστα η ΕΚΤ προχωρήσει και αυτή σε μείωση επιτοκίων την επόμενη Πέμπτη, τότε είναι βέβαιο ότι θα ελευθερωθούν ακόμα περισσότερα κεφάλαια που θα κατευθυνθούν προς την αγορά μετοχών.

Η μοναδική παρασπονδία της ημέρας είναι η ισοτιμία EUR/USD η οποία βρέθηκε κάτω από το 1,2990 αλλά εκτιμούμε ότι θα κινηθεί και πάλι ανοδικά. Η άνοδος του Dow Jones, του DAX, του ιταλικού και ισπανικού δείκτη και η πτώση των ομολόγων, δεν θα επιτρέψουν στο ευρώ να κινηθεί πτωτικά.

Η τεχνική εικόνα των δεικτών ανατρέπεται και πάλι. Πλέον δεν υπάρχουν πολλά γεγονότα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στην εικόνα των αγορών.