Ανοιχτό το ενδεχόμενο για φοροελαφρύνσεις μετά το 2019 άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι εφόσον συνεχιστεί η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας και το 2019, υπάρχουν τα περιθώρια για μία διαμορφούμενη οικονομική πολιτική η οποία θα οδηγήσει σε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις συγκεκριμένων κοινωνικών στρωμάτων που έχουν επιβαρυνθεί δυσανάλογα.

Πρόσθεσε ωστόσο πως αυτό «δεν σημαίνει ότι δεν δεσμευόμαστε από τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε να διαπραγματευτεί και να επιτύχει χαμηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με δεδομένα και τα εμπόδια που έθεσε η Γερμανία.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, σε επίπεδο αυτοδιοικητικών εκλογών, ανέφερε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη συγκλίσεις και ζυμώσεις και τίποτα δεν μπορεί να προεξοφληθεί από τώρα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι συζητούν με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις που θέλουν να αλλάξουν το κλίμα στη χώρα.

 

Facebook Comments