Η χθεσινή συνεδρίαση θα μείνει για πολύ καιρό χαραγμένη στο μυαλό των Ελλήνων επενδυτών, καθώς ο Γ.Δ. σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων δεκαετιών, με τη μόνη διαφορά ότι τώρα θεωρείται ώριμη (έστω όχι αναπτυγμένη) αγορά.

Τα hedge funds κάνουν το δικό τους πάρτι κερδίζοντας τεράστιες αποδόσεις την ώρα που με τις πρακτικές τους βυθίζουν τη χώρα σε μια διαρκή πολιτική και οικονομική κρίση.

Στη Wall Street, οι «αρκούδες» έκαναν δυναμικό ξεκίνημα αλλά αρκετή ώρα πριν από το τέλος της συνεδρίασης μεγάλοι αγοραστές έκαναν το δείκτη να κλείσει με ελάχιστες απώλειες. Τέτοιες αγορές μπορεί να υπάρξουν μόνο από κεντρικές τράπεζες.

  • 61,7% άνοδο παρουσίασαν οι νέοι χρηματιστηριακοί κωδικοί στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φρενίτιδα από τον Αύγουστο του 2009.
  • Η Bank of America εκτιμά ότι ο ΟΠΕΚ έχει πρακτικά «αυτοδιαλυθεί» και ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να φθάσουν μέχρι και τα $50.
  • Αμερικανικό think tank συνέστησε ψυχραιμία σχετικά με τις εκτιμήσεις για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων.
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία από μεγάλα institutional desks, οι χθεσινές πωλήσεις στο δολάριο ήταν πολύ μεγάλες.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 (#EPZ4) – Άνοιγμα: 2.059 Υψηλό: 2.061 Χαμηλό: 2.032 Κλείσιμο: 2.057

Συνεδρίαση για γερό στομάχι η χθεσινή στη Wall Street η οποία θύμισε το πόσο δύσκολο είναι να πέσουν οι μετοχές όταν οι κεντρικές τράπεζες βρίσκονται με την πλευρά των αγοραστών. Οι χθεσινές έντονες απώλειες, έχουν δημιουργήσει μια μικτή τεχνική εικόνα, αφού η αντίδραση από τα χαμηλά είναι εξαιρετικά ισχυρή και δείχνει μεγάλους παίκτες. Αν ο S&P 500 δεν καταφέρει να βρει αντίσταση στις 2062 μονάδες τότε θα υπάρξει νέα κίνηση προς τα πρόσφατα υψηλά και νέα ακύρωση της πτώσης. Παρόλα αυτά, η χθεσινή κίνηση στα χαμηλά δείχνει ότι πιθανότατα οι πωλητές δεν έχουν τελειώσει τη δουλειά τους.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

2.050                   2.062
2.039                   2.066
2.032                   2.075
2.020                   2.088

Facebook Comments