Λίστα συνολικά 29 σημείων – αιτημάτων παρέδωσε την Τετάρτη στην ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ ο γενικός διευθυντής διεθνών σχέσεων της Gazprom Πάβελ Οντέροφ, στη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, προξενώντας αισθήματα δυσφορίας στην Ελληνική πλευρά.

Στο πλαίσιο του σκληρού παζαριού, με όπλο τον πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να δίνει η ρωσική εταιρία (αναμένεται βέβαια να επιβεβαιωθεί το ύψος του τιμήματος σύντομα)  ζητεί εφόσον πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό, να πουλήσει ανά πάσα στιγμή τη ΔΕΠΑ πίσω στο ΤΑΙΠΕΔ αν η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να αυξήσει κι άλλο τους φόρους στον τομέα της ενέργειας, ενώ παράλληλα ζητεί ρύθμιση στις οφειλές της ΔΕΠΑ.


Τα αιτήματα αυτά έρχονται να προστεθούν σε παλαιότερες απαιτήσεις, που έχουν ήδη ικανοποιηθεί π.χ. να μειωθεί το ύψος της εγγυητικής επιστολής που υποχρεούται να καταθέσει ο πλειοδότης, να απαλειφθεί εντελώς ο όρος ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα παρακρατήσει ένα ποσό της εγγυητικής, αν δεν κατακυρωθεί στους Ρώσους ο διαγωνισμός, να υπάρξει ρήτρα αλλαγής νομίσματος, κλπ.

Facebook Comments