Στις 21 Μαΐου θα γίνουν τελικά τα «αποκαλυπτήρια» της πολυαναμενόμενης νέας γενιάς Xbox από τη Microsoft. Ο εκπρόσωπος της Microsoft, Μέιτζορ Νέλσον, τόνισε ότι η κονσόλα «θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας γενιάς παιχνιδιών, συνδυάζοντας την τηλεόραση με την ψυχαγωγία».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την παρουσίαση της κονσόλας, η οποία θα μεταδοθεί διαδικτυακά από την ιστοσελίδα xbox.com.

Όπως αποκάλυψε ο Νέλσον, στη Διεθνή Έκθεση Ηλεκτρονικών Ειδών του Λος Άντζελες, τον Ιούνιο, η Microsoft θα παρουσιάσει μια «πλήρη σειρά από παιχνίδια» για το Xbox. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ακόμη το νέο Xbox παραμένει μυστήριο καθώς δεν έχουν διαρρεύσει παρά ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με τη νέα έκδοση και την εμφάνιση της κονσόλας.

Ωστόσο, έντονη είναι η φημολογία ότι το νέο Xbox θα ενσωματώνει νέο οκταπύρηνο επεξεργαστή, Blu-ray drive, νέο επεξεργαστή για τα γραφικά από την AMD/ATI, ενώ στη βασική του έκδοση θα διαθέτει 8 Gb μνήμης. Άγνωστο ωστόσο παραμένει αν η νέα κονσόλα της Microsoft θα απαιτεί διαρκή σύνδεση στο διαδίκτυο ή όχι για την αποφυγή της πειρατείας, αλλά και της αγοράς μεταχειρισμένων παιχνιδιών μεταξύ των χρηστών, ενδεχόμενο που έχει προκαλέσει οργή στα fora.

Η νέα έκδοση του Xbox έρχεται ως «απάντηση» στην αναγγελία της Sony για την κυκλοφορία της νέας της παιχνιδομηχανής PlayStation 4, που έγινε το Φεβρουάριο καθώς επίσης και στην κυκλοφορία του Nintendo Wii U, το περασμένο φθινόπωρο.
 

Facebook Comments