Κέρδη 3,81% κατέγραψε το Χ.Α. στην εβδομάδα, αλλά έκλεισε με απώλειες στην τελευταία συνεδρίαση κατά 0,92%, στις 962,03 μονάδες. Οι επενδυτές προεξοφλούν ότι οι διοικήσεις των συστημικών τραπεζών θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα κεφάλαια που να καλύπτουν το όριο του 10% με συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών.

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε με κέρδη 8,16%, στα 0,769 ευρώ και οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η διοίκηση της τράπεζας έχει εξασφαλίσει περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να ενημερώσει σχετικά την Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΧΣ.

Κέρδη 2,5% για την Alpha, η οποία, λέγεται, ότι έχει καταφέρει να συγκεντρώσει κεφάλαια που ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ μικρότερη ήταν η αντίδραση της Eurobank, στα 0,228 ευρώ, με την τράπεζα να εντάσσεται πλέον στο ΤΧΣ, ελπίζοντας όμως, στην άμεση ιδιωτικοποίησή της. Πληροφορίες πάντως, αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο management team της τράπεζας.  Οι απώλειες για την Πειραιώς διαμορφώθηκαν σε 2,19% και πιο πολύ συνδέονται με την αποκομιδή ρευστότητας λόγω της ανόδου που κατέγραψε η μετοχή το προηγούμενο διάστημα.

Κατά τα άλλα, η άποψη που επικρατεί στην αγορά είναι ότι οι πωλήσεις που έγιναν την Πέμπτη και την Παρασκευή, αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες μέρες, αφού οι επενδυτές που θα θελήσουν να μπουν στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει ρευστότητα. Σημειωτέον, ότι οι παλαιοί επενδυτές που θα αναφέρονται στις αυξήσεις, είναι κυρίως εγχώριοι παίκτες.

Κατά τα άλλα, πιέσεις εκδηλώθηκαν στα ΕΛΠΕ, με τη μετοχή να κλείνει με απώλειες 4%, ενόψει της έκδοσης ομολογιακού 400 εκατ. ευρώ, με τη μετοχή να υποχωρεί στα 8,03 ευρώ. Πτώση πάνω από 35 κατέγραψαν MIG, Mυτιληναίος, Σωληνουργεία Κορίνθου, Βιοχάλκο και ΔΕΗ. Πάνω από 2% ανήλθαν οι πιέσεις στην ΕΧΑΕ και την Motor Oil, ενώ συγκρατημένη ήταν η πτώση σε Frigoglass, στα 5,27 ευρώ, ΟΛΠ στα 18,76, Ελλάκτωρ στα 2,19 ευρώ (κόπωση μετά το ξεμπλοκάρισμα των έργων και την ανακοίνωση εξαγοράς της ΑΕΓΕΚ), Τιτάν, στα 14 ευρώ, Τέρνα Ενεργειακή (ανακοίνωσε επιστροφή κεφαλαίου 0,09 ευρώ), στα 3,33 ευρώ και ΜΕΤΚΑ στα 11,77 ευρώ (νέα δουλειά στο Ιράκ πήρε η εταιρεία).

Facebook Comments