Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του Σύριζα, Δημήτρη Παπαδημούλη, για την επίμαχη δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  κ. Γιούνκερ την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν επιθυμεί “ακραίες δυνάμεις στην εξουσία” και ότι υπόδειξε στους Έλληνες να μην κάνουν λάθος και να ψηφίσουν “οικεία πρόσωπα”  απάντησε ο Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής από το Στρασβούργο: «Δεν ξέρω τι ακριβώς έγραψαν οι ελληνικές εφημερίδες αλλά όταν μίλησα για εξτρεμισμό αναφερόμουν στην άκρα δεξιά. 

Μην υποστηρίζετε την άκρα δεξιά, σε αυτήν αναφερόμουν. Δε μου πέρασε καν η ιδέα ότι εσείς θα ήσασταν εξτρεμιστές. Δεν καταλαβαίνω γιατί  η ελληνική αριστερά εδώ υποστηρίζει την ακρα δεξιά. Εγώ σιχαίνομαι την άκρα δεξιά».

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι παρεμβαίνει σε εσωτερικά θέματα της Ελλάδας είπε: «Είμαι Προεδρος της Κομισιόν, έχω πεποιθήσεις, μπορώ να πω πράγματα και λέω συχνά πράγματα στη Γερμανία, στο Βελγιο, στη Γαλλία που δεν αρέσουν, είτε στην εξουσία, είτε στην αντιπολίτευση. Δε θα μου αφαιρέσετε το λόγο όταν πρόκειται για πολιτική συζήτηση.

Η Ευρώπη είναι πολιτική, η επιτροπή είναι πολιτική».

Facebook Comments