Δεν υπήρχε αναβολή στο σχεδιασμό έκδοσης του ομολόγου διότι δεν έχει υπάρξει τέτοια απόφαση σημειώνουν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα του Reuters.

«Για να υπάρξει απόφαση αναβολής πρέπει να έχει υπάρξει απόφαση έκδοσης.  Τέτοια απόφαση δεν υπήρξε ποτέ», σημειώνουν οι ίδιες πηγές προσθέτοντας:  «Ο ΟΔΔΗΧ έχει τη γενική εντολή από την κυβέρνηση ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι να κάνει-όπως  έχει ήδη κάνει-δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές», ενώ οι  εκδόσεις ομολόγων «αποφασίζονται με τεχνοκρατικά κριτήρια από τον ΟΔΔΗΧ, ο οποίος  διαθέτει  την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία για την επιλογή του κατάλληλου χρόνου».

«Η κυβέρνηση δεν κάνει πολιτική εντυπωσιασμού με εκδόσεις ομολόγων, όπως συνήθιζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις», κατέληγαν στην απάντησή τους οι πηγές του ΥΠΟΙΚ.

Νωρίτερα:

«Παγώνουν» για ορισμένους μήνες τα σχέδια της Ελλάδας για την έκδοση νέου ομολόγου, με την κυβέρνηση να αποδίδει αυτή την αναβολή στο τεταμένο κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, μετά την πρόσφατη πολιτική κρίση στην Ιταλία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Αθήνα σχεδίαζε την έξοδο στις αγορές, κατά πάσα πιθανότητα με την έκδοση ενός 10ετούς ομολόγου, εντός του καλοκαιριού και κατά προτίμηση πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος βοήθειας, τον προσεχή Αύγουστο.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο σχέδιο φαίνεται πως μετατίθεται για το φθινόπωρο, όταν η Ελλάδα ελπίζει ότι θα έχει διασφαλίσει τη συμφωνία για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους.

Facebook Comments