Έτοιμοι για την αντιμετώπιση κάθε σεναρίου δηλώνουν τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λίγες μόνο ώρες πριν από την τελική κρίσιμη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη Βουλή.

Για πολλούς το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως δυναμική για να συγκεντρώσει 180 βουλευτές.

Το στίγμα των εξελίξεων έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύριος Τσίπρας μέσα από άρθρο του στην Αυγή σημείωσε πως «το αναπότρεπτο των εκλογών και η προοπτική μιας μεγάλης εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνουν ήδη νέα δεδομένα», ενώ τόνισε πως «σαυτή την κρίσιμη ώρα δε χωράνε δεύτερες σκέψεις» δίνοντας έτσι το…σύνθημα για μια πλατιά εκλογική συμμαχία.

Τις τελευταίες ώρες, οι κορυφαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιούν τη μία συνάντηση μετά την άλλη, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Χωνί, παραδέχθηκε πως μια με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δε θα κάνει περίπατο στην εξοχή. Θα βρεθεί δεμένη χειροπόδαρα στην καταστροφική πολιτική του Μνημονίου”, είπε, προβλέποντας πάντως πως μπορεί να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα από την παρούσα κυβέρνηση.

Μήνυμα Δραγασάκη

Τα τεκταινόμενα σχολίασε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος μέσα από συνέντευξή του στην Αυγή έστειλε αυστηρό μήνυμα για το είδος της διαπραγμάτευσης που θα ξεκινήσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.

«Εμείς δεν αναγωρίζουμε καμία νέα συμφωνία ούτε αποδεχόμαστε τα αποτελέσματα μκας διακηβέρνησης δια των email» είπε, ξεκαθαρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα προχωρήσει σε μία πρωτίστως ειλικρινή αλλά και πραγματική διαπραγμάτευση στη βάση των πραγματικών δεδομένων και του θεσμικού πλαισίου της Ε.Ε, το οποίο τα Μνημόνια και ο τρόπος επιβολής τους έχουν καταρρακώσει».

Στο μεταξύ, η συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην τελική ευθεία καθώς έως αύριο, Τρίτη, οι Νομαρχιακές Οργανώσεις θα πρέπει να έχουν αποστείλει στην Κουμουνδούρου τις προτάσεις τους.

Facebook Comments