Σημαντικά Σημεία

  • Το συναίσθημα για το EUR επιστρέφει σε αντιθετικές αρνητικές τιμές
  • Ανάκαμψη μέσω αντιστροφής της τάσης στον ορίζοντα;

Το EUR/USD έχει ξεκινήσει την χρονιά από το σημείο που σταμάτησε το 2014 με την συναλλαγματική ισοτιμία να δέχεται περαιτέρω πιέσεις ήδη από την έναρξη των συναλλαγών.

Επικρατεί η πεποίθηση πως η πτωτική τάση θα συνεχιστεί και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποιος λόγος για τον οποίο το ευρώ να κάνει ένα ανοδικό ξέσπασμα – ακόμα και βραχυπρόθεσμα.

Αυτός ο τρόπος σκέψης μας κάνει πάντα λίγο νευρικούς και με τον Ημερήσιο Δείκτη Συναισθήματος (DSI) να πέφτει στο 6% το EURέκανε μία bullish κίνηση την Τετάρτη (και μετά τη σημερινή κίνηση ενδέχεται να πέσει ακόμα χαμηλότερα το απόγευμα) δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε εάν μας επιφυλάσσεται ένα αντίθετο προς την τάση ράλι στο όχι και τόσο απώτερο μέλλον.

Με την εξαίρεση του Σεπτεμβρίου, το ευρώ έχει ανταποκριθεί μάλλον ικανοποιητικά στο αντιθετικό σήμα των μονοψήφιων επιπέδων τουDSI κατά τους τελευταίους μήνες καθώς τα ράλι του Οκτωβρίου, του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου είχαν προαναγγελθεί από παρόμοια επίπεδα ακραίου αρνητικού συναισθήματος.

Εγγυώνται τα τωρινά επίπεδα αρνητικού συναισθήματος στο EUR την πραγματοποίηση ενός αντίθετου στην τάση ράλι; Και βέβαια όχι, αλλά απομονώνει μία από τις πιο σημαντικές συνθήκες. Με ένα σχετικά σημαντικό παράθυρο για κυκλική αλλαγή να αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, προτιμούμε το reward-to-riskτης διατήρησης βραχυπρόθεσμων θέσεων αγοράς στο EUR κάτω από το 1.2000

Διάγραμμα EUR/USD: 2 Ιανουαρίου 2015

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Αντιστάσεις: 1.2115(Gann), 1.2135 (Fibonacci)

Στηρίξεις: 1.1995 (Gann), 1.1875 (Χαμηλό 2010)

Στρατηγική: Αγορά στο EUR/USD

Είσοδος: Αγορά EUR/USD στο 1.1995

Stop: Ημερήσιο κλείσιμο κάτω από το 1.1965

Στόχος το 1.2135

Facebook Comments