Πρόσφατα, εκεί που έβαζα την ομάδα στο γυμναστήριο να τρέχει, να χοροπηδάει και γενικά να ξεπατώνεται, παρατήρησα μία κοπέλα πίσω-πίσω, να επιχειρεί μάταια να ακολουθήσει το ρυθμό. 
  
Κρατούσε τα χέρια μπροστά, προσπαθώντας να συμμαζέψει το πραγματικά ασυμμάζευτο και πλούσιο μπούστο της. «Δεν μπορώ να γυμναστώ όπως θέλω, με εμποδίζει το στήθος μου», εξομολογήθηκε όταν τη ρώτησα τι συμβαίνει. Απόλυτα γυναικείο το άρθρο σήμερα λοιπόν και αφορά τις γυναίκες με πλούσιο μπούστο. Οι άνδρες τις θεωρούν σέξι και οι υπόλοιπες γυναίκες τυχερές. Οι ίδιες όμως, πολλές φορές αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα εξαιτίας της ανατομίας τους. Θα αναφερθώ σε αυτά, του τομέα μου. 
  
Μία γυναίκα με πλούσιο στήθος όταν αποφασίσει να γυμναστεί, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει, είναι να προμηθευτεί το κατάλληλο σουτιέν. Ξεχάστε τα δαντελωτά, τα μεταξωτά, τα τριών τετάρτων, που φοράτε στην καθημερινότητα σας. Γυμναστική και σέξι εσώρουχα, δεν ταιριάζουν. Αγοράστε λοιπόν ένα καλό αθλητικό, υπερενισχυμένο και εντελώς αντισεξουαλικό  στηθόδεσμο, αν θέλετε να μη σας φέρουν σε δύσκολη θέση τα πλούσια ελέη σας. Ένα καλό αθλητικό σουτιέν στοιχίζει από 45-60 ευρώ. Τσουχτερή η τιμή του, αλλά όχι απρόσιτη. 
  
Μετά την επιλογή του στηθόδεσμου, ας μιλήσουμε για το κομμάτι της άσκησηςΜία γυναίκα με μεγάλο στήθος έχει συμβόλαιο με τη χαλάρωση. Ο νόμος της βαρύτητας είναι αδυσώπητος κι έτσι, μετά από κάποια χρόνια και μια-δυο γέννες, η ανάγκη της ανόρθωσης με πλαστική είναι η μόνη λύση, αν η γυναίκα επιθυμεί ένα στήθος που θα στέκεται στο ύψος του. Με τη σωστή γυμναστική όμως, μπορούμε να προλάβουμε ή να βελτιώσουμε την όψη ενός πεσμένου μπούστου. Οι μύες που κρατούν το στήθος, δεν είναι μόνο οι θωρακικοί.  Μεγάλο ρόλο παίζουν και οι μύες της πλάτης και ειδικά οι λεγόμενοι «ανελκτήρες ωμοπλάτης». Ζητήστε λοιπόν από το γυμναστή, να σας υποδείξει ασκήσεις που δουλεύουν τους συγκεκριμένους μυς. 
  
Γενικά, η πλάτη σας πρέπει να είναι αρκετά γυμνασμένη για να μπορεί να αντισταθεί στην τάση του σώματος να «φεύγει» μπροστά, λόγω του βάρους του στήθους. Συνολικότερα, το προπονητικό πρόγραμμα μίας γυναίκας με μεγάλο μπούστο, θα πρέπει να περιλαμβάνει αρκετές ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, που σημαίνει έμφαση στην αίθουσα με τα όργανα. 
Κάτι άλλο ακόμα που θα πρέπει να προσέξετε, είναι οι αυξομειώσεις του βάρους σας. Θα σας φέρουν κάποια στιγμή, πρόσωπο με πρόσωπο με τη χαλάρωση. 
  
Το τελευταίο και σημαντικότερο που θα ήθελα να πω, είναι, ότι στατιστικά το μεγάλο στήθος συνδέεται περισσότερο με τον καρκίνο του μαστού. Άρα, δεν αμελούμε ποτέ τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις, όπως μαστογραφία και υπέρηχο. 
  
Κατά τα άλλα, να τα χαίρεστε! 

Facebook Comments