Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο η Εύη Τσέκου, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης και ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, για την υπόθεση του Χρήστου Ζαχόπουλου, που ήρθε στην επικαιρότητα το Δεκέμβριο του 2007 μετά από απόπειρα αυτοκτονίας του τότε γγ του υπουργείου Πολιτισμού.

Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία αθώα την Εύη Τσέκου, συμβασιούχο την επίμαχη περίοδο στο ΥΠΠΟ, για την απόπειρα εκβίασης του τότε προϊσταμένου και εραστή της Χρήστου Ζαχόπουλου. Επίσης, έκρινε ομόφωνα αθώα την “πρωταγωνίστρια” της υπόθεσης, αλλά και τους τρεις συγκατηγορούμενούς της για τις κατηγορίες που αφορούσαν παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Η υπόθεση αφορά τη βιντεοσκόπηση ερωτικής συνεύρεσής της με το Χρ. Ζαχόπουλου, που έκανε η Εύη Τσέκου. Το επίμαχο υλικό, όπως δέχτηκε το δικαστήριο, αντιγράφηκε από τους δυο δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, όπου είχε μεταβεί η Εύη Τσέκου με τον εργατολόγο Χρήστο Νικολουτσόπουλο.

Κατά την άποψη του δικαστηρίου, παρά την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα της Έδρας, το βιντεοσκοπημένο υλικό με τις προσωπικές στιγμές των δυο εραστών δεν αποτελεί αρχείο προσωπικών δεδομένων κατά την έννοια του νόμου. Σύμφωνα με το νόμο, βάσει της απόφασης, για να εκληφθεί ως αρχείο ένα υλικό απαιτείται να είναι ταξινομημένο και ομαδοποιημένο.

Στο άκουσμα της απόφασης η Εύη Τσέκου ξέσπασε σε κλάματα και σε δηλώσεις της είπε ότι αισθάνεται δικαιωμένη «έστω και μετά από τόσα χρόνια» και προσέθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη και ήδη κάνω ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή μου».

Ο συνήγορος του Θέμου Αναστασιάδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι για τον εντολέα του «σήμερα είναι μια ευτυχής ημέρα, διότι μια σκευωρία ετών κατέρρευσε με την ομόφωνη αθώωσή του». Όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, για την παρούσα υπόθεση ο Άρειος Πάγος είχε κρίνει ότι δεν υπήρξε παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων «και επομένως η κρίση του ήταν δεσμευτική για το δικαστήριο».

Ο συνήγορος του Γιάννη Μακρυγιάννη, Γιάννης Ματζουράνης, δήλωσε ότι «μετά από μακρά και άψογη αποδεικτική διαδικασία, μια υπόθεση που ξεκίνησε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ως κακούργημα και οδήγησε τέσσερα άτομα στις φυλακές, προσωρινά κρατούμενους, κατέληξε στη σημερινή αθώωση όλων των κατηγορούμενων.

Στη Γερμανία θα ελέγχονταν εισαγγελείς και δικαστές που κακουργοποίησαν μια τέτοια υπόθεση».

Facebook Comments