Ο Πάνος Καμμένος έδωσε εκτάκτως συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην πιο κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων με τη γείτονα χώρα για την επίλυση του Μακεδονικού. Εξ αρχής ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Όρισε το Δώρο Ουζουνίδη ως νέο εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ ενώ η Μανταλένα Παπαδοπούλου γίνεται συντονίστρια του εκλογικού μηχανισμού.

“Η θέση των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό είναι πάγια και δεν αλλάζει. Δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε καμία συμφωνία. Αυτή δεν είναι μια απόφαση που μπαίνει σε διαπραγμάτευση”, τόνισε ο Πάνος Καμμένος. “Χθες βράδυ μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό και είχαμε μια στενή συνεργασία. Είμαστε σε μια φάση που ο πρωθυπουργός θα έχει επικοινωνία το απόγευμα με τον κ. Ζάεφ”, συνέχισε. Τόνισε ότι όποιος σκέφτεται να αλλάξει θέση για το θέμα πρέπει να φύγει τώρα από το κίνημα.

Προεξόφλησε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η συμφωνία αυτή να γίνει δεκτή είτε από δημοψήφισμα είτε από τη Βουλή των Σκοπίων. Ωστόσο, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κερδίσει από όλη αυτή τη διαδικασία ότι δεν είναι εκείνη που θα εμποδίσει τις ενταξιακές διαδικασίες της ΠΓΔΜ σε ΕΕ, ΝΑΤΟ.

Κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει την θέση της και να πει από τώρα εάν θα ψηφίσει τη συμφωνία. “Εμείς είμαστε ξεκάθαροι, δεν ψηφίζουμε συμφωνία με τον όρο Μακεδονία”, συμπλήρωσε. Εκτίμησε ότι όλη αυτή η διαδικασία με την πιθανή κύρωση της συμφωνίας για το Σκοπιανό μπορεί να κρατήσει και περισσότερο από έναν χρόνο.

Στηρίζοντας τη συγκυβέρνηση ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση για την οικονομία πάει πολύ καλά και η Ελλάδα μετά τον Αύγουστο φεύγει για πάντα από τα μνημόνια. “Κάναμε μια έντιμη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ”, είπε χαρακτηριστικά. 

Tόνισε ότι η συμφωνία περιέχει ακριβώς τους όρους εκείνης του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι το 2007.

Facebook Comments