Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, ύψους 9,75 δισ. ευρώ, ενέκριναν οι μέτοχοί της στη σημερινή γενική συνέλευση, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Πέτρος Χριστοδούλου.

Μιλώντας νωρίτερα από το βήμα της γενικής συνέλευσης, ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Τουρκολιάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για 10% ιδιωτική συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ.

«Με τις διαβεβαιώσεις και τα μηνύματα που έχουμε πιστεύουμε ότι θα επιτύχουμε τον στόχο», είπε ο επικεφαλής της ΕΤΕ, επισημαίνοντας ότι στην προσπάθεια αυτή συστρατεύονται εκατοντάδες χιλιάδες παραδοσιακοί και νέοι μέτοχοι που προστέθηκαν στο δυναμικό μέσω της ανταλλαγής των μετοχών που κατείχαν στην Εurobank.

«Επίσης εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες, από τον μικροκαταθέτη μέχρι τον μεγάλο επενδυτή, από τον πιο μικρό δανειολήπτη και μέχρι τον πιο μεγάλο δανειακό μας πελάτη, καθώς και οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του ομίλου», ανέφερε ο κ Τουρκολιάς.

Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής, χρειάζονται 27,5 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

H Eθνική είπε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιδιώξει να καλύψει το 12% της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από ιδιώτες επενδυτές, πάνω από το 10% που απαιτείται για να μην περάσει στον έλεγχο του Δημοσίου.

Facebook Comments