• Τα Αμερικανικά NFPs ξεπερνούν ελαφρώς τις προσδοκίες στις +252Κ.
  • Το ποσοστό ανεργίας των ΗΠΑ μειώνεται στο 5.6% παρά την πτώση του participation rate.
  • Το EURUSD πέφτει πίσω στο 1.1761 καθώς η ανακοίνωση ήταν κατά βάση θετική.

Τα Αμερικανικά NFPs έπεσαν στις +252Κ για τον Δεκέμβριο, ένα δυνατό νούμερο, αν και σχετικά απογοητευτικό  σε σύγκριση με το εντυπωσιακό +353Κ του Νοεμβρίου. Συνολικά, τα στοιχεία ήταν ικανοποιητικά: η ανακοίνωση ξεπέρασε τις εκτιμήσεις κατά +12Κ, ενώ το προηγούμενο αναθεωρήθηκε υψηλότερα κατά +32Κ, και το ποσοστό ανεργίας βυθίστηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2008.

Τα στοιχεία για τους μισθούς ήταν στην πραγματικότητα η πιο αποθαρρυντική πτυχή αυτής της ανακοίνωσης, στο βαθμό που η αύξηση των πραγματικών μισθών έπεσε, ένα ακόμα σημάδι πως οι πληθωριστικές πιέσεις υποχωρούν. Το μέγεθος αυτού του ζητήματος είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα στο πλαίσιο των πρόσφατων εξελίξεων στην αγορά: το ισχυρό US Dollar κατά το δεύτερο μισό του 2014, συνδυασμένο με την περίπου 50% πτώση των τιμών του πετρελαίου (από τον Δεκέμβριο), έχουν βοηθήσει στην  ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των Αμερικανών καταναλωτών.

Η Fed έχει δηλώσει την επιθυμία της να δει μία επιτάχυνση της του ρυθμού αύξησης των μισθών προτού περιορίσει την πολιτική της, αλλά κατέστη επίσης σαφές στα πρακτικά του Δεκεμβρίου αυτή την εβδομάδα πως η αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να συμβεί ακόμα και αν ο πληθωρισμός υποχωρήσει αρκετά. Προς το παρόν, καθώς η Fed δεν θεωρεί την πτώση του πληθωρισμού ως τίποτα παραπάνω από μεταβατική, δεν είναι πιθανό τα στοιχεία των αμοιβών ασκήσουν ιδιαίτερες επιπτώσεις, τουλάχιστον στο US Dollar.

Εδώ είναι μία σύνοψη των σημερινών στοιχείων τα οποία είναι υπεύθυνα για την κίνηση της τιμής τουUS Dollar:

Μεταβολή στα Αμερικανικά NFPs (Δεκ): +252Κ έναντι εκτιμήσεων για +240Κ , από +353Κ (αναθεωρημένο υψηλότερα από τις +321Κ).

Μεταβολή στις Θέσεις Απασχόλησης του Ιδιωτικού Τομέα (Δεκ): ): +240Κ έναντι εκτιμήσεων για +228Κ , από +345Κ (αναθεωρημένο υψηλότερα από τις +341Κ).

Ποσοστό Ανεργία των ΗΠΑ (Δεκ): 5.6% έναντι εκτιμήσεων για 5.7%

 EURUSD 1λεπτο Διάγραμμα: 9 Ιανουαρίου 2015 Ενδοημερήσιο

 

Το Διάγραμμα Δημιουργήθηκε με τη Χρήση του Marketscope – από τον Tyler Amend

Το EURUSD σημείωσε ένα ράλι μέχρι το 1.1831 ενόψει της ανακοίνωσης πριν υποχωρήσει προς τα χαμηλά εβδομάδας. Η τιμή έφτασε στα χαμηλά του 1.1761 στα 30 λεπτά που ακολούθησαν την ανακοίνωση. Η δύναμη του USD ήταν εκτεταμένη στον απόηχο της ανακοίνωσης, παρότι τα κέρδη περιορίστηκαν: κατά τη στιγμή της συγγραφής του παρόντος το EURUSD συναλλασσόταν στο 1.1788

Facebook Comments