'

Στο 4,6% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

MarketNews

Στο 4,6% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,640% με άνοδο 1,6% από χθες, ενώ η απόδοση του 5ετούς σκαρφαλώνει στο 3,912% με άνοδο 1,75%.

Πλέον, μετά και τις έντονες αναταραχές του Μαΐου, τα νέα "φυσιολογικά" επίπεδα για την απόδοση του ελληνικού 10ετούς διαμορφώνονται κοντά ή και υψηλότερα του 4,5%, γεγονός που θολώνει τα νερά για οποιαδήποτε έξοδο στις αγορές.

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να εκτιμά ότι αυτή η νευρικότητα είναι προσωρινή και πως μία συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους – όπως δήλωσε και σε συνέντευξή του χθες ο κ. Τσακαλώτος – θα φέρει την ηρεμία στην ελληνική αγορά ομολόγων, επιτρέποντας μία νέα έκδοση, ωστόσο οι αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί και υπογραμμίζουν πως το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην Ευρώπη ενόψει του τέλους του QE θα "χτυπήσει" ιδιαίτερα τα ελληνικά ομόλογα, έστω και αν δεν συμμετείχαν ποτέ στο τεράστιο αυτό πρόγραμμα της ΕΚΤ.

Κούρταλη Ελευθερία