Πολλοί με ρωτούν τι θέλει ένας φιλελεύθερος σαν έμενα στο κόμμα της “λαϊκής δεξιάς”. Η αλήθεια όμως είναι ότι η ΝΔ δεν είναι μόνο η λαϊκή δεξιά. Πιστέψτε το η όχι, υπάρχουν και φιλελεύθεροι στη ΝΔ και δεν είναι λίγοι.
 
Μέσα σε οποιοδήποτε κόμμα, οι απόψεις διίστανται για πολλά θέματα και δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι δεν μπορεί κάποιος να έχει διαφορικές απόψεις η ότι δεν μπορεί να προσπαθήσει να εμπλουτίσει τις κυρίαρχες κομματικές απόψεις με τις δικές του.
 
Οι ιδεολογίες κάνουν πέρα μπροστά στα προβλήματα
 
Το πρόβλημα που έχει σήμερα η χώρα μας και το πολιτικό σύστημα στο σύνολο, είναι ότι ο κάθε ένας έχει κρυφτεί πίσω από τα ιδεολογικά του χαρακώματα  (η τα συμφέροντα για τον ίδιο λόγο) και δεν κάνει πίσω. Πολιτική όμως δε είναι να περιχαρακώνεσαι και να μην ενδίδεις. Το επάγγελμα του πολιτικού (ναι είναι επάγγελμα δεν είναι λειτούργημα) είναι να προσπαθεί να συμβιβαστεί, ώστε όλοι να πάρουν κάτι και να βελτιωθεί συνολικά η ζωή μας.
 
Πρακτικά μιλώντας, η πολιτική είναι περισσότερο θέμα συμβιβασμού και λιγότερο θέμα ιδεολογίας. Ο συμβιβασμός αυτός έχει να κάνει με το τι μπορείς να πάρεις σε σχέση με το τι θέλεις (και μπορείς) να δώσεις. Αν μπορείς να πάρεις περισσότερο από ότι δίνεις, θεωρητικά έχεις πετύχει ιδεολογικά. Δεν μπορείς όμως να απαιτείς τα πάντα, διότι δεν είσαι μόνος.
 
Επειδή λοιπόν εγώ προσωπικά έχω κάνει πολλές υπερβάσεις και συμβιβασμούς όλα αυτά τα χρόνια, και πάντα βλέπω την πρακτική πλευρά των πραγμάτων έναντι την ιδεολογική, θέλω να πιστεύω ότι θα μεταδώσω και σε άλλους την ανάγκη για έναν ευρύτερο συμβιβασμό ανάμεσα στα μέλη του κοινοβουλίου, με σκοπό να βελτιώσουμε τη ζωή μας, αντί να αναλωνόμαστε σε καβγάδες.
 
If you can’ t beat them, join them (λέει ένα αγγλοσαξονικό ρητό)
 
Δυστυχώς για κάποιο παράξενο λόγο, κάποιο καθαρά φιλελεύθερο σχήμα, που θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις δεν υπάρχει. Για αυτό τον λόγο πιστεύω ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια τέτοια φιλελεύθερη συνιστώσα μέσα στη ΝΔ.
 
Όχι ότι δεν υπάρχουν φιλελεύθεροι σήμερα μέσα στη ΝΔ σήμερα, υπάρχουν. Εκτιμώ όμως ότι θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια να ενδυναμωθεί αυτή η πτέρυγα. Αν εκλέγω θα βοηθήσω ως προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Ευρωπαϊκό άρμα
 
Πιστεύω σήμερα όσο ποτέ, ότι θα πρέπει με κάθε θυσία να παραμείνουμε στο Ευρωπαϊκό άρμα. Μόνο μέσα από την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μπορεί η Ελλάδα να δει καλύτερες μέρες, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να απομακρυνθεί από αυτό το άρμα.
 
Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί από εσάς νομίζεται ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδος δεν έχει πετύχει, άλλα για αυτό ευθύνονται αποκλειστικά οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας μας και όχι η Ευρώπη. 
 
Σημειώστε ότι η ανάγκη να παραμείναμε στην Ευρώπη, έχει να κάνει με οικονομικά όσο και με γεωπολιτικά ζητήματα.
 
Το κοινοβούλιο έχει ανάγκη περισσότερη αγορά
 
Μια από τις κριτικές που ασκώ στο πολιτικό σύστημα τώρα και πολλά χρόνια, είναι ότι οι εμπλεκόμενοι στην πολιτική έχουν άγνοια από θέματα αγοράς. Όχι μόνο της  χρηματιστηριακής αγοράς, άλλα και την αγορά της πραγματική οικονομίας.
 
Θέλω να πιστεύω ότι οι γνώσεις μου πάνω σε θέματα αγοράς και η πρακτική σκέψη που με διακρίνει, θα βοηθήσει ώστε να μπορώ να επηρεάσω πρόσωπα και καταστάσεις ώστε να δουν μια πιο πρακτική και “αγοραία άποψη” των πραγμάτων, επί του νομοθετικού έργου.
 
Ιδεολογικός πόλεμος
 
Το ερώτημα όμως είναι το εξής. Πόσες χώρες ανά τον κόσμο έχουν αριστερές κυβερνήσεις και προοδεύουν; Εγώ τουλάχιστον δεν γνωρίζω καμία. Και χωρίς να θέλω να κάνω αναφορά στην Βενεζουέλα (την πολυαγαπημένη του κυρίου Τσίπρα), θα περιοριστώ να πω ότι καμία από τις 30 ψηλού εισοδήματος χώρες στον κόσμο δεν έχουν αριστερή κυβέρνηση.
 
Στις 25 του μηνός, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η μάχη θα είναι ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν μια μαρξιστική, κομουνιστική και αριστερή κυβέρνηση και σε αυτούς που δεν θέλουν. Είναι μια μάχη ανάμεσα στο παλιό μου έχει μεταμφιεστεί σε νέο και στο νέο που προσπαθεί να γεννηθεί μέσα από το παλιό.
 
Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα
 
Τέλος, πάνω από όλα χρειαζόμαστε σταθερότητα. Δεν γνωρίζω αν στο μέλλον το ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα πιο σοβαρό κόμμα. Σήμερα όμως δεν έχει φτάσει σε αυτό το σημείο.
 
Είναι πολύ επικίνδυνο για όλους μας, να αναλάβει την εξουσία ένα κόμμα, που όχι μόνο δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και στους νόμους της αγοράς, άλλα κάνει ότι μπορεί για να γυρίσει η Ελλάδα στην νοοτροπία προ της κρίσης. Αν κερδίσει το ΣΥΡΙΖΑ αυτή μάχη, η Ελλάδα δεν θα καθυστερήσει μόνο μεταρρυθμιστικά. Κινδυνεύει να πάρει ένα μονοπάτι που θα τη γυρίσει πολλά χρόνια πίσω. 
 
Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, ζήτω την ψήφο σας για τις επερχόμενες εκλογές στις 25 του μηνός. Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους τους φίλους που αποφασίσουν να με στηρίξουν και να με ψηφίσουν.

Facebook Comments