Η Κίνα απάντησε έντονα μέσω κρατικών μέσων σήμερα στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης Τραμπ για επιβολή δασμών 50 δισ. δολαρίων επί κινεζικών προϊόντων, ωστόσο αφήνοντας παράλληλα κάποιο παράθυρο για διαπραγμάτευση.

Αργά την Παρασκευή, η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει πρόσθετους δασμούς της τάξης του 25% σε 659 προϊόντα αξίας, 50 δισ. δολαρίων, ως απάντηση στην αμερικανική επιβολή δασμών. «Ο έξυπνος ανδρας χτίζει γέφυρες, ο ανόητος χτίζει τοίχους», μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο της Κίνας, Σινχουά, μεταφέροντας σχόλια αξιωματούχου σύμφωνα με τα οποία η Κίνα θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της σε έναν εμπορικό πόλεμο.

Οι πρώτοι δασμοί, ύψους 34 δισεκ. δολαρίων, θα τεθούν σε εφαρμογή στις 6 Ιουλίου και θα αφορούν μια σειρά αγροτικών προϊόντων, αυτοκινήτων και αλιευμάτων.

«Ακολουθώντας το μονοπάτι της διεύρυνσης και του ανοίγματος, η Κίνα δίνει την καλύτερη απάντηση στην εμπορική διαμάχη με τις Ηνωμένες Πολιτείες και αυτή είναι και η ευθύνη που έχουν μεγάλες χώρες στον κόσμο», αναφέρει ακόμα το τηλεγράφημα του Πρακτορείου Σινχουά.

Facebook Comments