Ο Σταύρος Θεοδωράκης στράφηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας για τη στάση της αλλά και στην κυβέρνηση, δικαιολογώντας γιατί υπερψηφίζει την πρόταση μομφής ενώ στήριξε τη συμφωνία επισημαίνοντας τα τρωτά της σημεία.

25 χρόνια χάνουμε ευκαιρίες. Αποτέλεσμα; Μηδέν. Ολες οι χώρες του πλανήτη έχουν αναγνωρίσει τη γείτονα ως Μακεδονία σκέτο. Εκτος αν μας αρκεί η αντίσταση της Κύπρου. Αλλά εδώ δεν είναι Eurovision. Διακινδυνεύει η σταθερότητα της περιοχης. Το πρόβλημα ειναι στην ανατολή. Το κόμμα του Ερντογάν ανακήρυξε γραφεία στα Σκόπια. Ο οποιός δε ξεχνά να αναφέρεται στους αδερφους του σε “Μακεδονία”, Σερβία, Κόσοβο
Το εθνικό δίλημμα μπροστά μας ξεκάθαρο. Θα παραχωρήσουμε κι άλλο έδαφος στην Τουρκία; Η μονη λύση είναι να φέρουμε τους γείτονες μας πιο κοντά στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Την Πέμπτη τα πρωτοσέλιδα των ευρωπαϊκών εφημερίδων έγραφαν “Η Μακεδονία αλλάζει όνομα”. Και αναρωτιέμαι είναι δυνατόν όλοι οι σοβαροί άνθρωποι στην Ευρώπη, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, ακομη και το ΕΛΚ να αναγνωρίζουν θετικά στη συμφωνία και εμείς να βρίσκουμε μόνο τρωτά;
Η γλώσσα βέβαια θα ήταν καλύτερο να καταγραφεί ως μακεντόνσκι. Στην εθνικότητα, θα έπρεπε να επιμείνουμε στο Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας σκέτο. Αυτό ειναι τρωτό σημείο. Και ίσως δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον. Προφανώς όμως σε μία διαπραγματευση κάνεις και ένα συμβιβασμό.
Κύριε Κοτζιά να δώσετε πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα των τελυταίτων ετών. να δουν όλοι ολα τα έγγραφα των τελευταίων ετών.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τόλμησε εδώ και χρόνια να πει τις αλήθειες που δεν θελαμε να αντικρύσουμε. Ως δημοσιογράφος τον στήριξα και βρέθηκα απέναντι στο Σαμαρά που τορπίλισε μία λύση και έριξε την κυβέρνηση. Ολα αυτά δεν τα θυμάται κανείς στη ΝΔ; Μόνο εγώ τα θυμάμαι;
Είμαστε αντίπαλοι του Τσίπρα. Οι ευθύνες του είναι τεράστιες. Η βοηθεια στην πατρίδα δε σημαίνει στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ .
Ο γέρος Καραμανλής τόλμησε και προχώρησε σε συνεννόηση με το Ζιφκοφ, όταν οι Βούλγαροι ήταν το απόλυτο κακό για την ελληνική πολιτική σκηνή. Ο δεξιός Σερραίος τόλμησε να πει ως εδώ .
Τα συλλαλητήρια μπορεί να οδηγήσουν και σε τερατογενέσεις , όπως με τους ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ και τους αγανακτισμένους.
Αυτοί που ανέχονται τη συνύπαρξη τους στα συλλαλητήρια με αυτους που φωνάζουν για προδότες πολιτικούς πρέπει να απολογηθούν.
Τυχοδιωκτική και επικίνδυνη η στάση Καμμένου. Μας λέει ο Καμμένος ότι δε μπορεί να κάνει πίσω  στις αρχές του. Ποιες αρχές; Γελάνε και τα έδρανα. Εχει βάλει τόσες κόκκινες γραμμές όσες και τα ψέματα του. Η ευθύνη όμως είναι του Τσίπρα.
Εχω στοχοποιηθεί όσο λίγοι από το στρατόπεδο  των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αλλα δε βλέπω την πολιτική με τα μάτια του θιγμένου. Χρειάζεται νέα ματιά στα εθνικά θέματα. Σκοπιανό. Κυπριακό. Αλβανία.
Κάποιοι θεωρούσαν προδοσία και το σχέδιο ΑΝΑΝ του 2004 και ξεχνουν να πουν ότι εάν είχε γίνει δεκτό θα είχαν αποχωρήσει σήμερα από την Κυπρο τα τουρκικά στρατεύματα.
Για πολλούς κεντρώους φιλελεύθερους ανεξήγητη η στάση που τηρεί η ΝΔ στο θέμα. Είχαν πιστέψει ότι ο Μητσοτάκης είχε όλες τις προϋποθέσεις και την οικογενειακή παράδοση για να υπερασπιστεί μία συγκεκριμένη λύση και να την πει. Μία δικαιολογία που έχω ακούσει είναι ότι ο Μητσοτάκης έχει υποχρεωση να θωρακίσει τη ΝΔ από δεξιά και όταν γίνει πρωθυπουργός θα επανέλθουν όλα τα φιλελεύθερα. Οι υπαναχωρήσεις στα άκρα τα δυναμώνουν.
Θα ήταν άτοπο και πράξη πολιτικής αγραμματοσύνης να καταψηφισουμε την πρόταση δυσπιστίας.

Facebook Comments