Ο Πάνος Καμμένος, συγκυβερνήτης, υπουργός Εθνικής Αμύνης και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, είπε ότι ουσιαστικά ότι ο λόγος που δεν αποχωρεί από την κυβέρνηση είναι για να μην περάσει η Συμφωνία για το Μακεδονικό. 

Όσον αφορά τα συλλαλητήρια είπε ότι δεν είναι ακροδεξιοί και εγκάθετοι τοπικών της ΝΔ αυτοί όλοι που διαδηλώνουν στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό. Και επεσήμανε ότι σήμερα δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία για το Σκοπιανό αλλά η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ μόνο και εφόσον περάσει μία συγκεκριμένη διαδικασία από πλευράς ΠΓΔΜ. 

Επανέλαβε ότι η θέση των ΑΝΕΛ είναι αρνητική και θα παραμείνει αρνητική όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή. Και ο λόγος που παραμένουν στην κυβέρνηση οι ΑΝΕΛ είναι γιατί έτσι μπορούν να μην περάσουν τη συμφωνία όσο είναι κυβερνητικοί ενώ αν ήταν άλλοι στην θέση τους… Προσέθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία δύναμη και αν γίνονταν εκλογές και η ΝΔ κέρδιζε με απόλυτη πλειοψηφία θα ψήφιζε ΝΑΙ στη Συμφωνία.

Επικαλέστηκε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο οποίος αποκαλούσε το Σαμαράς ως “εφιάλτη”. “Η Ντόρα Μπακογιάννη το 2009 δεν επέμεινε στο erga omnes και πρότεινε τον όρο Μακεντόνσκι”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Ξέρετε κ. Μητσοτάκη ότι ο πατέρας σας είχε φτάσει κοντά σε συμφωνία με το Γκλιγκόροφ για το Σλαβομακεδονία;”, ρώτησε. Και επανέλαβε: “Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν θα βάλουν την υπογραφή τους κάτω από το κείμενο της συμφωνίας για το Σκοπιανό”. Επισημαίνοντας ξανά ότι οι ΑΝΕΛ αποτελούν την ασφαλιστική δικλείδα.

 

Facebook Comments