Ως ρεσιτάλ υποκριστίας χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ομιλία του Πάνου Καμμένου στη Βουλή και ότι η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί μία από τις κρισιμότερος των τελευταίων ετών.Αποτελεί χρέος μας να κάνουμε ότι μπορούμε για να βάλουμε τέλος στην ανεύθυνη πορεία της κυβέρνησης”, είπε εξ αρχής και συμπλήρωσε ότι πίσω από τις υποχωρήσεις βρίσκεται η αγωνία της κυβέρνησης για την απώλεια της εξουσίας. “Τρία χρόνια τώρα υποθηκεύετε το μέλλον της χώρας και στην οικονομία και στα εθνικά θέματα“, είπε χαρακτηριστικά. Σκοπός της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι να θέσει όλους τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους σε μια κρίσιμη συγκυρία αφού η Συμφωνία για το Μακεδονικό αποτελεί εισιτήριο χωρίς επιστροφή.

Απευθυνόμενος και πάλι στους Ανεξάρτητους Έλληνες ξεκαθάρισε ότι ψήφος υπέρ της κυβέρνησης Τσίπρα είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας. “Στα λόγια οι ΑΝΕΛ είναι κατά της συμφωνίας για το Σκοπιανό. Λένε ότι δεν θα την κυρώσουν όταν έρθει στη Βουλή, αλλά στηρίζουν με πάθος τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ“, προσέθεσε. Αναφερόμενος σε δημοσίευμα του Foreing Policy είπε χαρακτηριστικά: “Αξίζει το νόμπελ πολιτικής απάτης σε Τσίπρα, Καμμένο. Είναι προσυνεννοημένα αυτά που κάνετε”. “Έχουν περάσει και άλλοι δημαγωγοί και ψεύτες από αυτήν την αίθουσα, όμως ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρατήσει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους καιροσκόπους για τον κ.Καμμένο“, σημείωσε.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έπαιξε ένα μικροκομματικό παιχνίδι και δεν ήθελε να λύσει το Μακεδονικό αλλά προκαλέσει προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία. Και εξήγησε ότι ο κ.Τσίπρας ουδέποτε επεδίωξε οποιαδήποτε συναίνεση με την αντιπολίτευση για το Σκοπιανό αλλά προχώρησε σε μυστική διπλωματία και δε σταμάτησε όμως εκεί αλλά Περιφρόνησε και τους πολίτες, τους αποκάλεσε υποτιμητικά όχλο.

Απάντησε και όσους τον κατηγορούν ότι η ΝΔ συρρέει με το πλήθος: “Σεβόμαστε και ακούμε τους πολίτες. Είμαστε όμως εδώ για να σας σταματήσουμε με κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Παίρνουμε δύναμη από τους πολίτες αλλά δεν υποδαυλίζουμε την οργή“. Υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ για ενώσει τους Έλληνες.

“Πρώτη η ΝΔ έθεσε την αλλαγή του Συντάγματος, του erga omnes και του αλυτρωτισμού”, τόνισε. Και κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι διαπραγματεύτηκε ακόμη και το “Μακεδονία του Ίλιντεν” γιατί ήθελε όπως και δήποτε μία λύση και μάλιστα γρήγορα.

Ο κ. Τσίπρας ήθελε να βγάλει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και τρέχει τώρα να εντάξει και τα Σκόπια (…) Είναι αυτός που σπεύδει πρώτος να κάνει τις μεγαλύτερες υποχωρήσεις (…) Η χρονική σύμπτωση ενός τέταρτου μνημονίου με αυτή τη συμφωνία προκαλεί ερωτήματα” επεσήμανε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Μια άλλη εξήγηση λέει πως ο Τσίπρας ικανοποιεί τις ατζέντες άλλων που τον βρήκαν εύκολο να υλοποιεί τις εκκρεμότητες (…) Η ιστορία θα γράψει ότι εσείς θα είστε ο πρωθυπουργός που είπε Ναι σε όλα αυτά που οι προκάτοχοι του είχαν πει ΌΧΙ”, είπε εμφατικά.

Επανέλαβε ότι “όλοι εσείς που θα ψηφίσετε όχι στην πρόταση δυσπιστίας ψηφίζετε ναι στη νομική κατοχύρωση των γειτόνων μας όχι να αυτοπροσδιορίζονται οι ίδιοι ως Μακεδόνες, αλλά να αναγνωρίζονται ως Μακεδόνες από όλους“. Αναφερόμενος στη Βουλγαρία είπε ότι ποτέ δεν αναγνώρισε μακεδονική γλώσσα, αν και έχει αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία.

Απευθύνθηκε και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Βορείου Ελλάδας ερωτώμενούς τους αν δέχονται τη Συμφωνία αυτή. Υπογράμμισε ότι με τη συγκεκριμένη Συμφωνία δε διασφαλίζεται το erga omnes και κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν στο μέλλον ότι υπάρχει νότια Μακεδονία στην οποία κατοικούν Μακεδόνες…

Η γειτονική χώρα καλείται από το ΝΑΤΟ προς ένταξη τώρα (…) Η Ελλάδα θα είναι τελευταία να κυρώσει το έγγραφο ένταξης (…) Η συμφωνία παράγει αποτελέσματα με την υπογραφή της (…) Είστε συνυπεύθυνοι όλοι για αυτά που θα γίνουν αύριο”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  “Ακόμα και σήμερα ο Τσίπρας λέει ψέματα“, δήλωσε διερωτώμενος  που είναι το Σεβέρνα Μακεντόνιγια που ανέφερε στο διάγγελμά του. Ρώτησε και τον πρωθυπουργό αν διάβασε τη συμφωνία που του “΄σέρβιρε” ο κ. Κοτζιάς. Αναφέρθηκε και στις μικτές επιτροπές που θα γράφουν μαζί τα σχολικά βιβλία ιστορίας βάσει της Συμφωνίας.

Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους είπε: “Εάν όλοι εμείς που διαφωνούμε, είμαστε ακραίοι εθνικιστές, τότε τι είναι ο κ.Καμμένος; (…) Δεν ντρέπεστε και οι δυο σας για το θέατρο που στήνετε εδώ πέρα (…) Είστε μια κοινοπραξία πολιτικού κυνισμού, ικανή για τα πάντα”.  “Η κυβέρνηση καταφεύγει στη γνωστή μέθοδο, αντιπερισπασμό, λάσπη στον αντίπαλο, στροφή στο παρελθόν με επιλεκτικό μοντάζ δηλώσεων” προσέθεσε. Και γνωστοποίησε ότι δεν θα ξεφύγετε από την αλήθεια, από αυτά που κάνετε στο παρόν ενώ είναι πολιτική ύβρις ότι ο κ. Τσίπρας ποζάρει ως κριτής της μεταπολίτευσης.

O πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε ότι έχει ήσυχη τη συνείδηση του και δεν θα επιτρέψει να διχαστούν οι Έλληνες για να ενωθούν οι Σκοπιανοί. “Έχουμε σήμερα το καθήκον να αποκρούσουμε τη συμφωνία του κ.Τσίπρα (…) Η μυστική διπλωματία, η στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων έχουν προκαλέσει ξανά μια τυφλή αντιπαράθεση”, δήλωσε. Και επανέλαβε το αίτημα του για εκλογές λέγοντας ότι “οι εκλογές είτε το θέλετε είτε όχι είναι θέμα μηνών (…) Η κρίση του λαού πλησιάζει και εσείς κε.Τσίπρα θα κριθείτε ως ο χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης“.

“Η σημερινή συνεδρίαση θα έπρεπε να αποτελεί το θλιβερό επίλογο μιας κυβέρνησης σε αποδρομή (…) Η ψήφος όλων σας αφορά την Ελλάδα και τα εθνικά συμφέροντα (…) Το πολιτικό τοπίο δεν ήταν ποτέ πιο καθαρό (…) Μπροστά ή πίσω, δημοκρατία ή παρακράτος”, είπε λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του. “Η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα κατεύθυνση, από μια νέα ηγεσία (…) Οι πολίτες αξιώνουν να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατό (…) Εάν περάσει η πρόταση μας, θα ανοίξει ο δρόμος για εκλογές”, κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Facebook Comments