«Ήρθε η ώρα της αλλαγής! Νιάτα της Ελλάδος, περήφανα γερατιά, ήρθε η ώρα της απελευθέρωσης… Την εθνικής, της κοινωνικής, της οικονομικής, της πολιτισμικής απελευθέρωσης του Λαού μας» αυτά έλεγε το 81ο Ανδρέας Παπανδρέου – ο «πρώτη φορά Αριστερά». Αλλά επειδή στην πορεία πήγε λίγο στραβά το όλο σοσιαλιστικό θεματάκι, δεν το μετράμε.

Οπότε… Τώρα είναι η πρώτη φορά αριστερά! Τώρα θα εφαρμόσουμε πραγματικό σοσιαλισμό. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μη βγήκε καν αυτοδυναμία –τι άλλο θέλουν αυτοί οι αχάριστοι πολίτες να τους τάξουμε πια;- αλλά σήμερα σχηματίζεται κυβέρνηση. Πρώτη φορά αριστερά λοιπόν… με Πάνο Καμμένο. Ναι σύντροφοι, οι ΑΝΕΛ θα βάλουν το λιθαράκι τους σε αυτή την αντιμνημονιακή προσπάθεια.

Σκεφτείτε κατάσταση: Εμείς θα δίνουμε ιθαγένεια στους πολίτες, αυτοί θα την παίρνουν πίσω. Εμείς θα κατεβάζουμε εικόνες, αυτό θα τις βάζουν στη θέση τους. Εμείς θα κλείνουμε τα Κέντρα κράτησης μεταναστών, αυτοί θα τα ξανανοίγουν. Τώρα, σχετικά με τον «διαχωρισμό, κράτους-εκκλησίας»; Χμ, χλωμό, γιατί –όπως είδατε- θέλουμε και την ευχή της (βλ. Κρήτη). Παρ’όλα αυτά σύντροφοι, θα σας προσφέρουμε άφθονο γέλιο τους επόμενους μήνες και αυτό είναι εγγύηση!

Ένα είναι όμως σίγουρο. Από σήμερα σκίζουμε επιτέλους τα μνημόνια! ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. Τα πέντε χρόνια που ρήμαξαν την εθνική οικονομία και λεηλάτησαν την ελληνική κοινωνία, ανήκουν πια στο παρελθόν. Που θα βρούμε τα λεφτά; Μα, θα μας δώσουν οι Ευρωπαίοι, παιδιά είμαστε τώρα; Έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Την διαπραγμάτευση την έχουμε στο τσεπάκι. Τη νέα δανειακή σύμβαση, θα την ονομάσουμε «κοινωνικό δάνειο» και ξεμπερδέψαμε.

Αλλά καθώς θα πιάσουμε και τη φοροδιαφυγή –όπως όλα τα κόμματα έλεγαν στο παρελθόν και όπως όλα έκαναν άλλωστε- θα έχουμε ακόμη περισσότερα λεφτά για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, που κοστολογείται 10δις. πάνω από το ήδη υπάρχον. Χαμός σας λέω.

Τέλος, θα επαναπροσλάβουμε τους 2.900 απολυμένους της ΕΡΤ-χωρίς φυσικά να απολύσουμε τους υπαλλήλους της ΝΕΡΙΤ,  φτιάχνοντας έτσι, μία δημόσια τηλεόραση με 4.000 υπαλλήλους! Γιατί, «για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι» όπως έλεγε και ο Παπαντωνίου (αλήθεια, τι  κάνει αυτός;). Βέβαια, το πιο ευχάριστο απ’όλα είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού. Ειλικρινά σύντροφοι, ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα παίρνω 700 ευρώ το μήνα. Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε…

Facebook Comments