Συνεχίζονται οι κλυδωνισμοί στους ΑΝΕΛ λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και την επομένη της υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο διαγραφείς από το κόμμα βουλευτής Δ. Καμμένος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η στάση της κυβέρνησης στο Σκοπιανό, κάτι που ήταν σε γνώση και της ηγεσίας των ΑΝΕΛ, πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, υπαγορεύθηκε από την προσδοκία για μία καλύτερη συμφωνία για το χρέος.

«Η συμφωνία για το Σκοπιανό μπήκε στη ζυγαριά με το χρέος και τις συντάξεις», είπε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής μιλώντας στον Σκάι.

Όπως μάλιστα ισχυρίστηκε ο κ. Καμμένος βουλευτής, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος αλλά και μια ακόμη βουλευτής των ΑΝΕΛ, την οποία δεν κατονόμασε, έλεγαν ότι η συμφωνία με τα Σκόπια είναι «μια καλή συμφωνία» και πως δεν πρέπει να διακυβευτεί η πορεία της κυβέρνησης γιατί «θα πάρουμε καλή ρύθμιση για το χρέος, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και θα μειωθεί και ο ΕΝΦΙΑ κατά 30%

Τον κ. Δ. Καμμένο διέψευσαν πάντως τόσο ο νέος εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ Θόδωρος Τοσουνίδης όσο και ο βουλευτής Κωνστανστίνος Κατσίκης.

«Προφάσεις εν αμαρτίαις» είπε ο κ. Τοσουνίδης προσθέτοντας ότι «ποτέ δεν ειπώθηκε ότι υπάρχει αντιστοίχιση στη διαδικασία για τη συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων με την οικονομική διαπραγμάτευση που κάνουμε στο πλαίσιο της Ε.Ε.»

«Προσπαθεί ο Δημήτρης να καλύψει πράγματα για να αιτιολογήσει την ενέργειά του. Ασφαλώς και υπάρχει ολόκληρο σκεπτικό των ΑΝΕΛ γιατί πρέπει να ολοκληρώσει το βίο της αυτή η κυβέρνηση, γιατί δεν πρέπει να αποσταθεροποιηθεί η χώρα»

Νωρίτερα και ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κατσίκης διέψευσε on camera τον Δ. Καμμένο που είχε παρέμβει στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Λίγες ώρες αργότερα γνωστοποιούντο οι μαζικές αποχωρήσεις στελεχών του κόμματος στη Δυτική Μακεδονία, οι οποίοι εγκαλούν τον πρόεδρο του κόμματος ότι χειρίστηκε τελείως λάθος το ζήτημα της διαπραγμάτευσης του Σκοπιανού.

«Κατόπιν των νέων δεδομένων που προέκυψαν με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και του κράτους των Σκοπίων, μιας συμφωνίας που σχεδόν σε όλα της τα σημεία παραβιάζει κάθε κόκκινη γραμμή που είχαμε θέσει ως  Ανεξάρτητοι Έλληνες για το συγκεκριμένο ζήτημα, στην βάση της προγραμματικής σύμπραξης για σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικού Σκοπού με τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι η μόνη πράξη τήρησης της αξιοπρέπειας μας είναι η υποβολή των παραιτήσεων μας προς τα αρμόδια όργανα του Κινήματος», αναφέρουν τα στελέχη στην επιστολή αποχώρησής τους.

Το σκηνικό της έντασης στον κυβερνητικό εταίρο συμπληρώνει το επεισοδιακό κλίμα που συνόδευσε τα εγκαίνια γραφείων του κόμματος στα Χανιά , όπου αποδοκιμάστηκε η Υπουργός Πολιτισμού Έλενα Κουντουρά, αλλά και η «έφοδος» στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού όπου δύο γνωστοί για ανάλογες δράσεις τους «ακτιβιστές» σκόρπισαν σανό.

Facebook Comments