Η Ρωσία στο προσεχές μέλλον θα επιβάλλει πρόσθετους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα, αντίστοιχα των οποίων υπάρχουν στην ρωσική αγορά, ως απάντηση στους δασμούς που επέβαλλαν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Μαξίμ Ορέσκιν.

«Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υιοθετούν μέτρα προστατευτισμού με την μορφή των πρόσθετων δασμών στον εισαγόμενο χάλυβα και αλουμίνιο και να αρνούνται να αποζημιώσουν τη Ρωσία για τις απώλειες που υφίσταται, η Ρωσία αξιοποιεί τα δικαιώματα της στο ΠΟΕ και θεσμοθετεί εξισορροπητικά μέτρα, αναφορικά με τις εισαγωγές προϊόντων από τις ΗΠΑ. Τα μέτρα αυτά, τα οποία θα έχουν την μορφή των πρόσθετων δασμών εισαγωγής σε αμερικανικά προϊόντα, θα εφαρμοσθούν σύντομα. Τα μέτρα θα αφορούν μόνο είδη των οποίων υπάρχουν ανάλογα στην ρωσική αγορά και δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τους μακροοικονομικούς δείκτες», αναφέρει η δήλωση του Ορέσκιν.

Στις επόμενες μέρες, όπως ανέφερε το γραφείο τύπου του υπουργείου Οικονομικών, θα συνταχθεί ο σχετικός κατάλογος με την απαρίθμηση των εμπορευμάτων που έχουν προέλευση ΗΠΑ στα οποία θα επιβληθούν οι πρόσθετοι δασμοί.

Facebook Comments