'

Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου «συμφώνησαν οι υπουργοί του ΟΠΕΚ»

Reuters

Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου «συμφώνησαν οι υπουργοί του ΟΠΕΚ»  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε καταρχήν συμφωνία για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατέληξαν οι υπουργοί των μελών του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), σύμφωνα με πληροφορίες της «Wall Street Journal» και του πρακτορείου Reuters.

Οι πληροφορίες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί και γενικότερα υπάρχει σύγχυση όσον αφορά την στρατηγική που θα μπορούσε να ακολουθήσει το καρτέλ.

Η φερόμενη συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο και αναμένεται να αυξήσει τον πραγματικό αριθμό των βαρελιών αργού που θα φτάνουν στην αγορά κατά 600.000 ανά ημέρα. Η ονομαστική αύξηση μπορεί να ανέλθει και στο ένα εκατομμύριο βαρέλια.

Ο μεγαλύτερος πολέμιος της αύξησης της παραγωγής ήταν το Ιράν, το οποίο υποστηρίζει ότι η αύξηση της παραγωγής θα μειώσει τις τιμές και συνεπώς τα έσοδά του, ουσιαστικά υποστηρίζοντας τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στην περσική χώρα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.