Η διαχείριση των NPLs, που αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση για το τραπεζικό σύστημα, σε συνάρτηση με την αναδιάρθρωση δανείων θα είναι το κύριο αντικείμενο χωριστών συναντήσεων που θα έχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας με τους επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικας.

Χθες οι επικεφαλής των διεθνών πιστωτών είχαν συνάντηση με τη διοίκηση του Συνεργατικού Κινήματος.

Νωρίτερα ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης θα έχει τη δεύτερη συνάντηση εντός της βδομάδας με τους επικεφαλής της τρόικας, κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις.

Στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέραο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και οι επικεφαλής των πιστωτών συζήτησαν την πορεία υλοποίησης του μνημονίου, από τον περασμένο Ιούλιο, οπόταν είχε πραγματοποιηθεί η τελευταία αξιολόγηση.

Ο υπουργός οικονομικών δήλωσε χθες μιλώντας στην τηλεόραση του Σίγμα ότι θεωρεί πως η παρουσία της τρόικας είναι ανεπιθύμητη και προσβλητική, ειδικότερα για την Κύπρο που μπήκε στην ΕΕ και την ευρωζώνη με εξαιρετικές επιδόσεις.

«Η εξάρτηση της οικονομικής μας επιβίωσης», είπε, «από την τρόικα πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο, μέσα από τη συνέχιση της προσπάθειας για εφαρμογή του προγράμματος», σημείωσε ο υπουργός.

«Αυτή είναι η ταχύτερη οδός που θα μας απαλλάξει από το μνημόνιο, κι αυτό θα πετύχει με την αποκατάσταση μας στις αγορές», κατέληξε.

Πρόσθεσε ότι αν κάποιος θέλει να απαλλαγεί από την τρόικα πρέπει να αποκαταστήσει την πρόσβαση του στις αγορές.

Facebook Comments