Χτες το βράδυ, με πήρε τηλέφωνο από τη Νέα Υόρκη μια ηλικιωμένη κυρία, που παρακολουθεί την εκπομπή μου στο Blue Sky, μέσω της Hellas Sat. Μου μιλούσε κι έκλαιγε. Ανησύχησα. «Τι έχετε κυρία μου», την ρώτησα. Μου απάντησε με σπασμένη αλλά αξιοπρεπή φωνή:  «Με ρώτησε ο γιατρός μου, που είναι Αμερικανός, από ποιο μέρος της Ελλάδας κατάγομαι, και του είπα από την Μακεδονία. Και ποια γλώσσα μιλάτε στην Μακεδονία, συνέχισε. Όταν του απάντησα ότι μιλάμε ελληνικά, φυσικά, με διέψευσε: «Τι μου λες, στην Μακεδονία δεν μιλούν ελληνικά, μιλούν μακεδονικά».

Η ελληνίδα κυρία από τη Νέα Υόρκη, δεν μπόρεσε να το αντέξει και ξέσπασε. Όπως οι περισσότεροι Έλληνες, που άκουσαν τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζάεφ να λέει στις Πρέσπες: «Εμείς οι Μακεδόνες, κι εσείς οι Έλληνες». Το πρόβλημα, που δεν κατάλαβαν ο κ. Αλ. Τσίπρας κι ο κ. Ν. Κοτζιάς, που προχώρησαν να συνάψουν την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, είναι ότι η αναγνώριση εκ μέρους του ελληνικού κράτους της ταυτότητας και της γλώσσας των (ψευτο) «Μακεδόνων», στερεί την δική μας ταυτότητα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η υπόθεση της Μακεδονίας απασχολεί περισσότερο από κάθε τι άλλο την κοινή γνώμη τις τελευταίες μέρες. Κι η εκτίμηση, που κάνουν οι ειδικοί αναλυτές των δημοσκοπήσεων είναι ότι όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζει να προκαλεί την ελληνική ψυχή, αναγνωρίζοντας την «Βόρειο Μακεδονία». ‪ Δεν ξέρω πόσοι το γνωρίζουν αλλά η Βουλγαρία ουδέποτε αναγνώρισε «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα. Γιατί θεωρεί, και σωστά, τους ψευτομακεδόνες Βούλγαρους και τη γλώσσα που μιλούν βουλγαρική. Ότι δεν έκανε το βουλγαρικό κράτος το έπραξε το ελληνικό, εξαιτίας των αριστερών ιδεοληψιών Τσίπρα- Κοτζιά!‬

Αυτός είναι ο λόγος, που υποτίμησαν τις αντιδράσεις στην συμφωνία, που προωθούν. Αναγνώρισαν την ταυτότητα των Σκοπιανών ως «Μακεδόνων» αλλά στέρησαν την ταυτότητα από πολλούς Έλληνες. Εδώ και πολύ καιρό λέω και γράφω ότι η υπόθεση των Σκοπίων θα εξελιχθεί σε μεγάλη πολιτική ήττα για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Διότι θίγει την ψυχή ενός λαού, που εδώ και χρόνια διακατέχεται από ισχυρά, αρνητικά συναισθήματα, οργή, ντροπή, απογοήτευση, φόβο, ταπείνωση.

Ένας άνθρωπος μπορεί να ανεχθεί τους υπερβολικούς φόρους, την μείωση των συντάξεων, την φτώχεια αλλά δεν ανέχεται να χάσει την εθνική του ταυτότητα, διότι έτσι χάνει το νόημα της ύπαρξης του. Αυτό, οι διεθνιστές του ΣΥΡΙΖΑ δεν το καταλαβαίνουν. Αλλά το κατανοούν οι πολίτες, που σε συντριπτική πλειοψηφία, άνω του 80% αντιδρούν σε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία. Και μπορεί να μην βγαίνουν στους δρόμους αλλά θα εκδηλώσουν την δυσαρέσκεια τους στην κάλπη.

Ας μην ξεχνάμε, όσο κι αν οι Συριζαίοι κατηγορούν τους διαφωνούντες με την συμφωνία ως «ρατσιστές», «εθνίκια», «ακροδεξιούς», «φασίστες», ότι οι πολίτες δεν ανήκουν σε καμιά από αυτές τις κατηγορίες. Απλώς είναι πατριώτες, που στρέφονται στις παραδοσιακές αξίες, που τους ενισχύει την ταυτότητα τους σε εποχές πλήρους απαξίωσης…

 

Facebook Comments