Η ανοδική κίνηση των τελευταίων ημερών στο USoil που έφερε τις τιμές του μέχρι τα $54.26 ανά βαρέλι, προέκυψε από ένα διορθωτικό ράλι στην ευρύτερη πτωτική τάση.  Η αντίδραση των τιμών του πετρελαίου βασίστηκε σε τεχνικούς παράγοντες και ελλείψει διαφοροποίησης στη θεμελιώδη πλευρά η δυναμική της κίνησης περιορίστηκε και οι τιμές επέστρεψαν στις κρίσιμες αντιστάσεις των $50.

Ουσιαστικά, δεν παρατηρήσαμε κάποια αλλαγή στους παράγοντες που αποτέλεσαν μέχρι τώρα τους καταλύτες της πτωτικής πορείας των τιμών. Ο “αναγκαίος πόλεμος τιμών” μεταξύ του, υπό τον έλεγχο της Σαουδικής Αραβίας, OPEC και  των ΗΠΑ συνεχίζεται για το μερίδιο της αγοράς και η παγκόσμια ζήτηση υπολείπεται κατά πολύ της προσφοράς δημιουργώντας την ανισορροπία στο επίπεδο των τιμών.

Επομένως, παραμένει η ευρύτερη μεσοπρόθεσμη πτωτική τάση η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει τον μαύρο χρυσό μέχρι τα $30 ανά βαρέλι, σύμφωνα και με αναλύσεις της Goldman Sachs. Βραχυπρόθεσμα, όπως είχαμε δείξει και στο άρθρο μας «Κρίσιμο Σταυροδρόμι για την Πτωτική Πορεία των Τιμών του Πετρελαίου», εντοπίζουμε πολύ σημαντικές στηρίξεις στα επίπεδα των $45.

 

Facebook Comments