Σε αρνητικό έδαφος κινείται αυτή την ώρα η Wall Street, μετά τα χθεσινά σχόλια των αξιωματούχων της Fed οι οποίοι ενίσχυσαν με τις δηλώσεις τους τις εκτιμήσεις ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα θα προχωρήσει σύντομα σε μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 0,18%, ο δείκτης S&P 500 κινείται 0,13% χαμηλότερα και ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί 0,10%.
Το επενδυτικό κλίμα βάρυνε χθες καθώς αξιωματούχοι της Fed διαμήνυσαν πως υπάρχει πιθανότητα η ομοσπονδιακή τράπεζα να προχωρήσει στη μείωση του ρυθμού αγοράς ομολόγων σύντομα, καθώς τα σημάδια από την αγορά εργασίας είναι ξεκάθαρα θετικά.

Ο επικεφαλής της Fed στο Ντάλας, Ρίτσαρντ Φίσερ δήλωσε πως οι αγορές είναι σε πολύ καλύτερη θέση πλέον  να αντιμετωπίσουν τον περιορισμό των μέτρων τόνωσης της Fed, απ ό,τι ήταν πριν.

Προβληματισμό δημιουργούν στους επενδυτές και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα, όπου η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε επιβράδυνση το Νοέμβριο καταγράφοντας  άνοδο 10%.

Στο μέτωπο των μετοχών, η μετοχή της General Motors σημειώνει πτώση 0,4% μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών χθες ότι πούλησε τις μετοχές που του είχαν απομείνει στην εταιρεία.

Οι μετοχές της Toll Brothers ενισχύονται 1,9%, μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα κερδοφορίας του δ τριμήνου.

Facebook Comments