Σε αντίθεση με την αίσθηση που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, οι οικονομολόγοι (Βαρουφάκης) και οι διαμορφωτές της πολιτικής (Τσίπρας, Δραγασάκης) δέσμιοι των ανθρώπινων αδυναμιών και ορίων, όπως όλοι μας, όχι μόνο δεν μπορούν να προβλέψουν τα μέλλοντα, όπως ισχυρίζονται, αλλά συχνά αδυνατούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα όπως αυτή ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια τους.
 
Βλέπουν αυτά που θέλουν να δουν. Αν σε αυτά προσθέσει κανείς στην παρούσα φάση και τον παράγοντα Καμμένο (μια ομάδα μόνος του), τότε γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του εγκλωβισμού της κυβέρνησης…
 
Στο ανακοινωθέν για το οποίο η ελληνική πλευρά έθεσε βέτο αναφέροταν ότι «θα ξεκινήσουμε τώρα τεχνικές εργασίες για την περαιτέρω αξιολόγηση των μεταρρυθμιστικών σχεδίων της Ελλάδας. Οι ελληνικές αρχές έχουν συμφωνήσει να εργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τους θεσμούς για να επεξεργαστούν τις πιθανότητες παράτασης και επιτυχούς ολοκλήρωσης του ισχύοντος προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας κυβέρνησης.
 
Τα παραπάνω πλέον ισχύουν; Ουδείς γνωρίζει.
Η ελληνική πλευρά πέτυχε και οι ετέροι μας σε μια πράξη κοινοτικής αλληλεγγύης (τα ακούς Σαμαρά;) δέχτηκαν:
 
-να συζητηθεί το δικό της σχέδιο
-οι δικές της μεταρρυθμίσεις
-να εξεταστεί η επιτυχής ολοκλήρωση του ισχύοντος προγράμματος
-λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας κυβέρνησης.
 
Δηλαδή, η ελληνική εκπροσώπηση στο χτεσινό Eurogroup πέτυχε πλήρως να ακουστεί! Η άλλη πλευρά δέχτηκε αρκετά, απλά γιατί το κούρεμα έχει φύγει από το τραπέζι, η εποπτεία θα είναι ούτως ή άλλως ασφυκτική όποιος και να την κάνει, ενώ το πρόγραμμα έχει σε μεγάλο βαθμό τελειώσει σε δημοσιονομικό επίπεδο και τα θέματα που τίθονταν και στην προηγούμενη κυβέρνηση ήταν οι διαρθρωτικές αλλαγές.
Άρα η πλευρά των ετέρων επέτρεψε στην ελληνική κυβέρνηση και το μνημόνιο να σκίσει και την τρόικα να διώξει και να βγει από τα μνημόνια! Παρόλα αυτά παραμένει εγκλωβισμένη και ενδεχομένως να εγκλωβιστεί περισσότερο τις επόμενες ώρες.
 
Αντί, λοιπόν, να σπαταλάει πολιτικό κεφάλαιο και χρόνο σε διατυπώσεις που θα κάνουν χαρούμενο τον Καμμένο, μήπως να φροντίσει να επωφεληθεί έγκαιρα από τα καλά πράγματα που η ίδια έχει διαμορφώσει το έδαφος για να πετύχει;
Μήπως να πάρει ΤΩΡΑ, τα μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία όπως προβλέπει και ο Paul Krugman θα αυξήσουν το ΑΕΠ κατά 12% και θα ρίξουν την ανεργία κατά 10%.
 
Μήπως να χαράξει ΤΩΡΑ έναν οδικό χάρτη εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, ώστε να μην έχουμε ανάγκη τα χρηματά των ετέρων ή όπως η Πορτογαλία να αρχίσουμε να τους αποπληρώνουμε, ώστε να κάνουμε πράξη το ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΡΕ…

Παρεπιπτώντος για το τελευταίο, δηλαδή την έξοδο στις αγορές, δεν ακούω ούτε λέξη…

Facebook Comments